3271BW
MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Vandaag stond de 2e wedstrijd voor de (Gemengd) Oranje-Zwarten op het programma. Tegenstander (het relatief onbekende) Abbenbroek.

Met een 2-3 overwinning tegen ZBVH op zak in de 1ste wedstrijd, een goede trainingsweek en een lekker zonnetje (op weer een lekker druk Sportpark De Erve) werd er vol vertrouwen begonnen aan de wedstrijd.

En wat voor begin? Binnen 4 minuten lag de 1-0 al in het netje.
Een voorzet van Rick Jeanson werd door Julian van Es (met wat geluk) binnengekopt. De wedstrijd was begonnen.

In de 18e minuut viel echter al de gelijkmaker. Een doelpunt dat echt uit de lucht kwam vallen. Een misverstand in de verdediging en Abbenbroek profiteerde direct. 1 kans, 1 doelpunt.

In de 32e minuut kwam GOZ wederom weer op voorsprong. Wessel ’t Hoen bediende Victor Boere op maat en laatstgenoemde maakte alweer zijn 3e doelpunt van het seizoen.

In de 39e minuut viel de 3-1. Aanvoerder Mike in ’t Veld geeft de bal mee aan de snelle Julian van Es die met een geplaatste bal de keeper van Abbenbroek het nakijken geeft.

Nog geen 2 minuten later beslist GOZ de wedstrijd als Wouter Ridderbos, geheel vrijstaand, de bal uit een corner van Mike in ’t Veld op “zijn pantoffel” neemt en de bal schitterend in de goal schiet.

4-1 is ook de ruststand.

GOZ is (ook) na de rust heel “scherp”. Binnen 1 minuut ligt de 5-1 in het doel. De keeper van Abbenbroek komt ver uit zijn doel vanwege een diepe bal. Hij onderschept de bal echter de bal komt voor de voeten van Wessel ’t Hoen. Hij weet dat de keeper ver uit zijn goal is en plaatst de bal met een boog in het doel. Onhoudbaar voor de keeper en teruglopende verdedigers.

In plaats van dat GOZ het tempo hoog houdt en Abbenbroek helemaal “stuk” speelt, neemt het team gas terug. GOZ creëert nog een aantal kansen/mogelijkheden maar scoren zit er niet (meer) in.

In de 57ste minuut krijgt Abbenbroek een penalty. Leroy Brand tikt, ongelukkig, de spits van Abbenbroek tegen de voet. Scheidsrechter Van Diest is onverbiddelijk (en scherp) en wijst naar de stip. De penalty wordt onhoudbaar achter doelman, Youri Bakker, geschoten. 5-2.

Verder laat GOZ het niet meer komen en zodoende wint het deze wedstrijd met 5-2.

Met 6 uit 2 “mag” GOZ nu even “pauze” houden. Vanwege het oneven aantal ploegen in deze competitie is elke week een team “vrij”. Volgende week is GOZ aan de beurt….. Op 15 oktober wacht dan op Sportpark De Erve de derby tegen Fortuna Be Quick oftewel Goudswaardse Boys-Piershil Combinatie…..

Voor GOZ een reden om die zaterdag om te dopen tot “Super-Saturday” met allerlei activiteiten voor de jeugd en (na afloop van de wedstrijd) een feestelijk programma met hapje, drankje en muziek. Toegang GRATIS (natuurlijk).

Statistieken:

04. Min. 1-0 Julian van Es (GOZ)

18. Min. 1-1

32. Min. 2-1 Victor Boere (GOZ)

39. Min. 3-1 Julian van Es (GOZ)

41. Min. 4-1 Wouter Ridderbos (GOZ)

---

46. Min. 5-1 Wessel ’t Hoen (GOZ)

57. Min. 5-2 Penalty Abbenbroek