3e klasse 8

29 september 2018 11:00

Leider

Opstelling

Afgelopen zaterdag stond er een ouderwets Europa Cup ochtendje op het programma op Sportpark ‘De Erve’. We kregen namelijk de Nederlandse afdeling van de Turkse voetbalclub Besiktas op bezoek. We moesten het op deze zonovergoten zaterdagmorgen zonder onze eigen Niels Verstappen doen.. Van tevoren wisten we al dat de tegenstander een enkele keer met een groot verschil had verloren. Aan de trainers van vandaag, Jilles en Jelle, om ze te blijven motiveren en de concentratie erbij te houden.

Besiktas begon echter goed aan de wedstrijd. In een verkapt 3-2-5 systeem waren ze direct gevaarlijk met de lange bal. De chaos ontstond vooral omdat de verdediging en het middenveld even ‘schrokken’ van het aantal aanvallend ingestelde spelers. Ze stonden werkelijk met 5 man op lijn voorin.  De eerste 5 minuten waren dus voor de aanvallers van Besiktas. Daarna kwam GOZ iets beter in de wedstrijd. Er werd goed gevoetbald en bij vlagen vielen de tegenstanders gewoon om. In de eerste helft was Thomas de grote man met drie assists in één helft. Aan de andere kant was ook Thijs den Toom op Stoom en leverde één assist minder. Als je buitenspelers zo lekker in de wedstrijd zitten, kan je als de ekte ekte nummer 10 natuurlijk niet achterblijven. Mels bereidde dus ook nog maar  ééns twee goals voor.. Rick gaf trouwens de eerste assist, na vijf minuten! Voor de niet-meetellende lezer, ruststand: 8-0.

Een donderspeech van jewelste volgde in de rust. Het was voor het trainersduo onbegrijpelijk dat we de ‘10’ nog niet hadden aangetikt! De tweede helft moest en zou beter gaan. Weer was het Besiktas dat redelijk begon aan de tweede helft, maar net als in de eerste was het binnen vijf minuten weer raak aan de andere kant. Weer was het onze nummer 10 Mels die een goede bal gaf waardoor de 9-0 snel op het bord stond. Toen Thomas even later, uit frustratie (begrijpelijk..) werd nagetrapt, moesten de bezoekers ook nog verder met 10 man. Door het opstootje wat volgde moest Thomas het veld voor 10 minuten verlaten. Een kwartier later werd het zelfs 11 tegen 9 door een slaande beweging richting onze aanvoerder Tom. De spits liet achteraf weten teleurgesteld te zijn in Tom door het niet veroorzaken van een penalty in de eerste 60 minuten. Hij had natuurlijk ook al de verhalen gehoord en rekende zich al rijk! In de tussentijd scoorde invaller Morris nog 2x: 12-0.
De 13-0 was misschien wel één van de mooiste. Een corner, van Besiktas nota bene, leidde deze goal in. Thijs wist de bal makkelijk te vangen en rolde direct Felix aan en met een rush vanaf zijn eigen 16 lag de bal binnen tien seconde aan de andere kant in de goal. Schitterend! Het werd al gauw 14 en 15-0. Leuk feitje: Fin maakte met de 15-0 weer zijn eerste goal voor GOZ, na zijn transfer vanaf Heinenoord, en is daarmee van de hatelijke ‘0’ af. Wie daar ook vanaf is, is Mels. Vele assists en gemiste kansen later scoorde hij de laatste treffer van de wedstrijd: 19-0. Bij die stand dacht Besiktas ineens: dit kan niet, we gaan tijdrekken!

En terwijl ik dit verslag schrijf, dacht ik steeds: 'Ik vergeet iets..'. Maar ja, daar kom je altijd pas achteraf achter en had dan ook geen zin om het verslag opnieuw te schrijven, vandaar dat ik het zo oplos. Onze spits Valentijn deed namelijk ook mee en was op zich wel belangrijk vandaag met zijn 14 treffers. De eerste 10 waren allemaal van hem, maar de allermooiste was de 14-0 toen hij de keeper werkelijk fantastisch te kijk zetten met een geweldige lob!

Niet alleen complimenten aan de doelpuntenmakers en assistkoningen, maar vooral de manier waarop Thijs, Lennart (tweede helft Mart), Tom, Felix, Rick, Fin en Koen 80 minuten de concentratie hadden om elke counter van hen eruit te halen waardoor we een clean sheet bij konden bijschrijven!