...
75'

3e klasse 8

22 september 2018 12:30

Na een goede, leerzame bekermaand is afgelopen zaterdag de competitie dan toch echt officieel van start gegaan. De openingswedstrijd van GOZ O17 werd gespeeld bij  IJVV De Zwervers waar de O17-2 de tegenstander zou zijn. Door de twee afwezige, Lennart en Niels, vertrokken we met slechts één wissel naar Rotterdam. Normaal gesproken moet dat genoeg zijn, maar met de vrijdagavond in het achterhoofd was dat nog maar te bezien;).

Om 12:30 werd er afgetrapt en twee minuten later was het 0-1. We begonnen enorm scherp en fel aan de wedstrijd wat resulteerde in een verwoestende goal van Valentijn, na een breedtepass van Morris. Onhoudbaar voor de keeper! Ook na de goal hadden we het betere van het spel. Via de driehoek Mels, Thomas en Valentijn creëerden we nog enkele kansen. In de 25e minuut pakten donkere wolken zich samen boven Sportpark De Groote Stee. Een hevige regenbui, gevolgd door flitsen en harde donderslagen in de buurt, zorgde er voor dat de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd. Na een kwartiertje kon de wedstrijd   worden. Wat er in dat kwartier tot en met de rust gebeurde, weet niemand. We waren niet scherp, verloren elk duel en De Zwervers werden steeds gevaarlijker. In deze fase scoorden ze dan ook de, op dat moment, verdiende gelijkmaker door een penalty.

Na rust herpakten we ons. Er werd weer goed druk gezet, veroverden de tweede bal en zorgden voor veel dreiging. Defensief stond het met Rick, Tom, Felix en een goed invallende Thijs als een huis wat ervoor zorgde dat De Zwervers, op één kans na, niet meer gevaarlijk werd. Deze kans werd echter gekeerd door onze goalie Thijs. Het blok daarvoor met Fin en Koen hield de balans goed in het elftal waardoor aanvallen ook mogelijk werd. De tweede helft werd echter pas in de 71e minuut beloond met de mooiste goal van de middag. Een vrije trap vanaf de rechterkant, een meter of 20 van de goal. Perfecte plek voor een linkspoot dus, en laten wij die nou net hebben. Rick stuurt de bal schitterend in de verste kruising: de verdiende 1-2! Er ontstond meteen wat irritatie bij de tegenstander en nog geen 5 minuten later werd er dan ook rood gegeven wegens beledigen van de scheidsrechter. Dit mocht niet meer fout gaan. Het slotstuk kwam wederom van Valentijn, die na een goede solo eerst op de keeper schoot, maar in de rebound netjes de 1-3 in de touwen joeg!

De eerste drie punten zijn een feit, op naar nog vele anderen! Nu gelukkig twee thuiswedstrijden achter elkaar!