... (penalty)
80'

Groep 3 13

8 september 2018 10:00

Na de fantastische comeback van vorige week, was het vandaag zaak om het bekersucces een vervolg te geven tegen Nieuwenhoorn. We speelden dan wel tegen de O17-2 (B2), maar de voorbereiding deed mij heel erg denken aan de ‘F-jes’. En dat kwam niet alleen door het om half 9 al verzamelen. Een aantal jongens dacht namelijk nog dat papa/mama hen op tijd kwam wekken om vervolgens met een voetbaltas richting GOZ te gaan. Ingepakt door, ja wel: papa/mama ;)

Helaas is die tijd voorbij en hadden we dus te maken met een te laatkomer. Maar dat was niet eens de grootste teleurstelling in de voorbereiding. Vrijdag werd gezegd dat iedereen zijn oranje en zwarte wedstrijdshirt mee moest nemen.. Jullie raden het waarschijnlijk al. De ene had zijn oranje bij, de andere het zwarte shirt. Het is zelfs gepresteerd om géén wedstrijdshirt mee te nemen. Of te wel: We hadden geen 10 oranje of 10 zwarte shirts. Met dank aan Nieuwenhoorn mochten we in hun reservetenue spelen. Hierdoor was er wel nog maar 10 minuten over voor de warming-up.

Een voorbereiding waar een willekeurig Kelderklasse team jaloers op zou zijn, maar iets voor 10 uur begonnen we dan toch aan de wedstrijd. Net als vorige week stonden we binnen no-time 1-0 achter. Dit keer een vrije trap op randje 16 die goed werd binnen geschoten. We begonnen de wedstrijd zoals we de warming-up eindigden: niet bepaald lekker. De minuten daarna waren ook voor de thuisploeg en eigenlijk kwamen we na een minuut of 20 pas in de wedstrijd. Waar daarvoor meteen paniekerig en vol onrust de lange bal werd gehanteerd, kon er nu rustig gevoetbald worden wat meteen resulteerde in enorme kansen voor Valentijn en Thomas vlak voor rust. Met veel vertrouwen gingen we aan de thee (of toch siroop).

Wat daar in zat weet ik niet, maar hoe goed we de eerste helft afsloten werd het niet meer. Een gezapige tweede helft waarin Nieuwenhoorn effectiever was. In de 60e minuut kregen zij de bal met een gelukje mee en na een goede voorzet kon er simpel ingeschoten worden. Niet veel later een zelfde soort goal, maar nu door middel van een vlot lopende aanval: 3-0. Het hoogtepunt van onze kant was de ‘kontgoal’ van Valentijn. Een schot van Morris belandde precies op de kont van Valentijn waardoor de bal perfect de goal in vloog. Met nog een kwartier op de klok stond het dus 3-1. Toen Fin snel daarna een vrije trap bijna binnenkopte, leek eenzelfde comeback weer in de maak. Dat was echter van korte duur en in de laatste minuut werd het zelfs 4-1 door een penalty.

Geflatteerd en onnodig. Snel vergeten deze wedstrijd en volgende week graag een betere voorbereiding!