79'
Rick de Wit (corner)

Groep 3 13

15 september 2018 15:00

De laatste bekerwedstrijd werd gespeeld in Rotterdam-Delfshaven. Tegenstander van vandaag: Rotterdam United (voorheen sv Jai Hind Rotterdam). S’-ochtends werd al duidelijk dat we niet door zouden bekeren door de nederlaag van vorige week. Nieuwenhoorn won ook vandaag zijn wedstrijd en was dus niet meer in te halen. Dat was voor onze jongens echter geen reden om deze wedstrijd te laten ‘lopen’, want we hadden immers wat goed te maken na vorige week.

We konden vandaag op tijd vertrekken, iedereen was ruim op tijd i.v.m. het passen van nieuwe trainingspakken, maar daar over volgende keer meer nieuws! Met 14 man sterk en enorm veel fanatieke ouders vertrokken we dus richting de stad.

Het lopen van de kantine naar de kleedkamer, van de kleedkamer naar het grasveld (grasveld mocht niet bespeeld worden), van het grasveld weer naar het kunstgras en van het ene kunstgrasveld naar de ander was al een warming-up op zich. In combinatie met het lekkere zonnetje was iedereen dus goed warm om scherp aan de wedstrijd te beginnen. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden hielden we de eerste 5 minuten de nul! De eerste helft ging daarna redelijk gelijk op met veelvuldig balbezit voor onze jongens terwijl Rotterdam United een paar keer gevaarlijk was in de counter. Waar Mels de lat raakte, Valentijn van ver voorlangs schoot,  eenmaal de keeper aan t werk zette en Fin uit een corner naast schoot, was het onze linksbuiten Niels die, vlak voor rust, met een prachtige stift de keeper wist te verschalken op aangeven van Mels (voor het echte verhaal kunnen de andere 13 spelers + wat ouders getuigen). Dat zorgde er voor dat we goed de rust in konden gaan.

Rotterdam United kwam echter beter uit de rust en was direct een aantal keer gevaarlijk. Door goede reddingen van keeper Thijs bleef het 0-1 en waar zij even gevaarlijk waren, was het in de 48e minuut Thomas die de score verdubbelde door een verdwaalde voorzet. Een bewussie of niet, hij telt! Dit was meteen het startschot voor een enorm goede tweede helft waar de tegenstander er niet meer aan te pas kwam. Thijs had nog maar weinig te doen in de goal, maar was wel belangrijk bij de 0-3. Een verre, perfecte, uittrap belandde bij Valentijn en hij schoot de bal door de benen van de keeper. Toen Felix even later opstoomde vanuit achter en alleen voor de keeper stond en scoorde, werd er afgefloten. De, verder goed fluitende, scheids had al een overtreding gezien en dus kon Rick achter de bal gestaan. Met een bekeken bal ging de bal langs de muur de goal in: 0-4.

Nog geen minuut daarna gebeurde er iets waar ik toch even bij stil wil staan. Een record werd gevestigd.. Een aanval van Rotterdam United belandde op de arm van Tom: penalty. Op zich niets bijzonders, maar wel als we erbij vertellen dat dit de derde opeenvolgende wedstrijd is dat hij een penalty veroorzaakt. Een bekroning op een hele goede wedstrijd van Tom;)
Gelukkig werd de score nog uitgebreid door een goed afstandsschot van Koen. Het slotstuk was van Rick die een cornerbal in 1x prachtig in de verre hoek draaide: 1-6!

Een hele goede generale voor de eerste competitiewedstrijd van volgende week. Wederom uit, bij IJVV De Zwervers!