71'

Groep 3 13

1 september 2018 9:30

Nieko Kamping

Voor de Jongens Onder 17 van GOZ stond afgelopen zaterdag hun eerste officiële wedstrijd onder leiding van het nieuwe trainerstrio Jilles, Dirk en Jelle. De laatste twee waren vandaag echter niet aanwezig door verplichtingen op het werk en bij het eerste elftal, dat uit speelde tegen Barendrecht 2. NOC Kralingen moest het eerste slachtoffer worden in een reeks van drie bekerwedstrijden.

Met een haast fitte groep konden we aan deze wedstrijd beginnen. Alleen Mart moest verstek laten gaan door wat problemen met ‘de teen’. We hopen dat hij volgende week weer kan aansluiten. Zonder hem begonnen we niet goed aan de wedstrijd en dat werd als snel zichtbaar in de score. Nog binnen de minuut was Thijs kansloos op een zondagsschot van de jongens uit Kralingen. Ook daarna was Kralingen, met name hun diep spelende nummer 10, een paar keer dichtbij een goal. Voor ons een geluk dat Felix vandaag op de brommer was. Een kwartier later viel deze alsnog. Een aanval over de linkerkant werd, in onze ogen, uitstekend verdedigd met een tackle op de bal, maar scheidsrechter Nieko dacht daar anders over en wees naar de penaltystip. Thijs koos de goede hoek, maar moest toch de bal uit het net halen: 0-2. Na de strafschop kwamen we beter en beter in de wedstrijd en werd er met vlagen ook goed gevoetbald. Vlak voor rust resulteerde dat in de aansluitingstreffer van Valentijn. Een vlot lopende aanval werd na een goede voorzet van Thomas goed door hem binnengewerkt.

In de rust werd tegen elkaar gezegd dat we echt niet minder dan hen waren en misschien wel de beter voetballende ploeg. Vol goede moed aan de tweede helft beginnen en binnen 5 minuten de 1-3 tegen krijgen door een dekkingsfout bij een corner. Dat laatste hoorde dus niet helemaal bij het plan. Een korte fase daarna hadden we het moeilijk en even leek het niet meer te lukken. De laatste 20 minuten waren echter voor ons. En hoe! Eerst was het Morris die na goed doorzetten van Valentijn de 2-3 binnentikte waarna de 3-3 een herhaling was van de eerste goal. Goede, strakke voorzet van Thomas. De aanname van Valentijn was goed, liet hem stuiteren en volleerde de bal mooi de goal in. Een ommekeer van jewelste werd uiteindelijk beloond door Thomas, waarbij de rollen waren omgedraaid en Valentijn de assist gaf. 4-3!

Een goede eerste overwinning waarbij de veerkracht van het elftal een mooie eigenschap was. Niet opgeven, maar juist harder werken voor elkaar werpt dus wel degelijk zijn vruchten af. Vervelend nieuws was er voor Mels, die het veld geblesseerd moest verlaten door een gekneusde rib..