23 juni 2018 19:00

Daan Mulders

GOZ JO19 – NSVV JO19

Ruststand: 0-0
81’ (0-0) Penalty GOZ
86’ (0-1) Penalty NSVV
Eindstand: 0-1

Het zou de laatste wedstrijd zijn van deze, talentvolle, groep jongens in de jeugd. Aan het begin van het seizoen werd hier bewust met zijn allen voor gekozen; nog één keer kampioen worden in de 2e klasse en nog één keer die Hoeksche Waard Bokaal pakken.
Ondanks dat de selectie wekelijks spelers van ons nodig had, werden we vrij eenvoudig winterkampioen in de 2e klasse. Van de 7 wedstrijden wonnen we er 6, maakten we 44 doelpunten en kregen er 15 tegen.
De personele problemen in de selectie werden door blessures groter en groter waardoor het doorzetten van de JO19 naar de selectie onvermijdelijk werd. Deze keuze zorgde in eerste instantie voor veel ophef, maar uiteindelijk bleek dit het enige juiste te zijn. Het 1e elftal is na een flinke inhaalslag 3e geworden en het 2e elftal wist zich knap te handhaven in de 3e klasse. Een groot aandeel voor de Jongens Onder 19.

De afspraak was om nog wel met zijn allen vol voor de Hoeksche Waard Bokaal te gaan. Dat hebben we gedaan en werden groepswinnaar in een poule met SHO (4e Divisie) en Strijen (1e klasse). Als nummer 1 speelden we de halve finale tegen de nummer 2 van de andere poule: s-‘Gravendeel. Met een wat gehavend elftal wonnen we deze spannende wedstrijd met 1-0 door een goal van Julian van Es.

De finale tegen NSVV zou echter pas over een kleine maand plaatsvinden waardoor de groep nog één maand bij elkaar was om te trainen. Toen het afgelopen zaterdag zo ver was waren de koppies gespannen. Een lekkere maaltijd van het Masterchef-duo Wessel en Mees moest het begin zijn van een topavond. Aangekomen op Heinenoord, waar de finale gehouden werd, was het onduidelijk hoe laat de wedstrijd zou beginnen door vertragingen bij eerdere finales. Het gevolg hiervan was dat we na de warming-up, omgekleed en wel nog een goed kwartier in de kleedkamer zaten waardoor de spanning bij de meeste begon te stijgen.

De opkomst daarna was fantastisch, gruwelijk. Tientallen fakkels en oranje rookbommen werden afgestoken en de jongens werd aangemoedigd door honderden mensen. Het was niet de allerbeste wedstrijd van beide kanten, een echte finale dus. Er werden weinig kansen gecreëerd en er waren veel overtredingen nodig. Tijdens de eerste helft werd er nog steeds veel vuurwerk afgestoken en bij de volgende knal in de 2e helft zou de scheidsrechter de wedstrijd dan ook staken.

Minuut 81: Niels de Visser wordt in de zestien naar beneden getrokken en verdient een penalty voor GOZ. Julian van Es staat zelfverzekerd achter de bal en wilt gaan schieten. Op dat moment wordt er toch vuurwerk afgestoken en staakt de scheidsrechter de wedstrijd voor tien minuten. Het waren tien lange minuten voor Julian. Na de onderbreking mist hij dan ook de penalty..

Zoals verwacht krijgt NSVV vijf minuten later ook een penalty. Deze wordt jammer genoeg niet gemist: 0-1. Een slotoffensief was het enige dat we konden doen. Vincent Laats kwam er in de spits bij en was als enige nog heel dichtbij de gelijkmaker. Het mocht niet zo zijn..

Ondanks het verlies, kunnen we met opgeheven hoofd de Hoeksche Waard Bokaal verlaten. Er is gestreden, gebikkeld en geknokt voor elkaar met af en toe goed voetbal. GOZ zou GOZ niet zijn als ook een verloren finale toch goed wordt afgesloten met een goed feestje in de kantine. Om één uur was het mooi geweest, maar de echte die hards zongen: ''En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet en we gaan nog niet naar huis. Want Gijs is alleen thuis''. Een afterparty bij Gijs dus, tot in de late/vroege uurtjes.

Mannen, bedankt voor de mooie seizoenen en succes in de selectie!