Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

12 december 2015 14:30

Graaf, R. de

Opstelling

Het team van Marcel Langeveld heeft er in de laatste wedstrijd voor de winterstop voor gezorgd dat ieder die GOZ een warm hart toedraagt met een prettig gevoel de feestdagen in kan gaan. Het is altijd mooi om te winnen maar doe je dat op zo’n moment in een echte derby tegen een tegenstander die enkele plaatsen hoger staat op de ranglijst dan krijgt zo’n overwinning toch nog net iets meer kleur. Er werd daarom een klein feestje gevierd in de kleedkamer van GOZ en dat was zeker terecht omdat GOZ ondanks het vele balbezit van de mannen uit s’Gravendeel de meeste kansen kreeg in deze wedstrijd en de 1-0 uit de eerste helft met veel inzet en strijd verdedigd werd.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd deze middag waarin beide ploegen, zeker de eerste helft, vol de aanval zochten. Beide ploegen kregen in de beginfase mogelijkheden om de score te openen, aan GOZ kant hadden Gerben de Winter (schot naast) en Olaf Sap (kopkans) geen geluk met hun inzet. Ook s’Gravendeel liet zich niet onbetuigd met mogelijkheden voor Maurits Kuiper, Perrie Huisman en Michael Uludag maar de ballen gingen naast of zij vonden GOZ keeper Ryan Wemmers op hun weg. In de 26e minuut lukte het GOZ wel om het doel te vinden. Een prima pass van Gerben de Winter werd op waarde geschat door Robin Vollebregt en na knap naar binnen draaien verschalkte hij met een hard schot de s’Gravendeel keeper, 1-0. De fase daarna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen om te scoren maar mogelijkheden van Arnold Coppens (afstand schot) en Wesley van Gijzen (bal niet onder controle) werden niet benut. Ook s’Gravendeel liet kansen liggen mogelijkheden voor Colin Reening (schot naast) en opnieuw Perrie Huisman (alleen voor de keeper) werden niet verzilverd. Ook Robin Vollebregt had net voor rust nog een prima solo actie maar zijn schot ging rakelings naast.

De tweede helft tapte s’Gravendeel uit een ander vaatje en ging vol op de aanval spelen om de achterstand weg te werken. GOZ kwam er zeker in het begin van de tweede helft nog maar moeilijk uit en s’Gravendeel kreeg de kansen om de score gelijk te trekken. In de 57e minuut b.v. toen Ryan Wemmers de inzet van Edinho Pique knap keerde en in de rebound Perrie Huisman vrij voor het doel naast schoot. De GOZ verdediging, onder aanvoering van de sterk spelende Leo de Jongh, bleef echter overeind en de Mijnsheerenlanders waren in de counter soms dichter bij een doelpunt dan hun opponent. Zowel Gerben de Winter als Robin Vollebregt wisten de mogelijkheden echter niet om te zetten in goals. Ook Mike in ’t Veld, ingebracht voor Robin Vollebregt was nog kansrijk en kwam alleen voor keeper Pieter Lerensveld van s’Gravendeel maar deze redde knap. Het bleef echter billenknijpen voor GOZ zeker toen ver in blessure tijd s’Gravendeel met een kopbal nog de lat raakte. Uiteindelijk blies scheidsrechter De Graaf in de 94e minuut voor de laatste maal en was de ontlading aan GOZ kant groot.

Na een moeilijke eerste seizoen helft in 3 C was dit een mooie afsluiting voor GOZ. Gezien de wedstrijden die de mannen van de vertrekkende Marcel Langeveld hebben afgewerkt kan gesteld worden dat ze het spelniveau in deze klasse best aankunnen. Op een enkele wedstrijd na o.a. tegen Sparta AV heeft het team goed partij weten te bieden maar moest het wennen aan het feit dat fouten op dit niveau veel eerder worden afgestraft dan in een klasse lager. Met deze ervaring in de bagage en het resultaat van deze middag moet handhaving in de 3e klasse mogelijk zijn.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Wesley van Gijzen, Ferry de Heer, Leo de Jongh, Tim de Ridder, Jimmy v.d. Hoeven, Erwin Roquas, Arnold Coppens, Robin Vollebregt (Mike in ’t Veld), Gerben de Winter, Olaf Sap (Bradley van Driel).

Geel voor: Wesley van Gijzen 45e , Arnold Coppens 82e, Olaf Sap 83e.