Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

5 december 2015 14:30

Moerenhout, H.J.

Opstelling GOZ 1

In het winderige en verre Schoonhoven heeft GOZ deze middag tegen een naaste concurrent onnodig met ruime cijfer het onderspit gedolven. Onnodig omdat de doelpunten wel erg simpel werden weggegeven en GOZ zelf de vele mogelijkheden, met name in de tweede helft, niet benutte.

De middag begon nog positief voor GOZ toen Olaf Sap in de 8e minuut op fraaie wijze de openingstreffer aantekende. Hij speelde zich op de rand van het strafschop gebied goed vrij en verraste met een afstandschot de Schoonhoven keeper Sjef van Vugt. Schoonhoven had voorafgaand aan de goal al wel laten zien dat GOZ het niet makkelijk zou krijgen deze middag, met veel inzet en scherpte werd de aanval gezocht. GOZ kon de beginfase maar moeilijk onder deze druk vandaan komen en liet zich te ver terug dringen. In de 20e minuut had men nog het geluk aan haar kant toen spits Willem Paul v.d. Heijden in vrije positie op de paal kopte. Enkele minuten daarna was het echter wel raak en kopte verdediger Marc Kruiper in vrijstaande positie uit een vrije trap de gelijkmaker binnen. Na de goal weet GOZ zich wat onder de druk vandaan te spelen en creëert het zelf ook weer wat mogelijkheden o.a. een kopbal van Gerben de Winter die net over gaat. In de 35e minuut opnieuw een fout in de verdediging van GOZ, bij het onder controle krijgen van een voorzet wordt de bal met de hand beroerd en wijst de scheidsrechter naar de stip en trekt de gele kaart. De 11 meter trap wordt door Kelvin Potuyt feilloos binnengetrapt, 2-1. Daarna zijn er ook voor GOZ nog verschillende kansen om de stand weer gelijk te trekken. Olaf Sap komt alleen voor de keeper maar zijn inzet gaat over en een hard schot van Gerben de Winter in de korte hoek wordt gekeerd door de alerte sluitpost van Schoonhoven.

Direct bij aanvang van de 2e helft weet Arie Versluijs van Schoonhoven na een dekkingsfout de bal achter keeper Ryan Wemmers te werken, 3-1. GOZ laat daarna zien dat het zich niet zomaar gewonnen zal geven en creëert een aantal goeie mogelijkheden. In de 52e minuut een schot van Bradley van Driel na een prima aanval wordt ternauwernood gekeerd en ook een aantal hoekschoppen levert uiteindelijk niets op. In deze fase heeft Schoonhoven meer geluk en weet spits Willem Paul v.d. Meijden met een punter die onder keeper Ryan Wemmers doorgaat zijn tweede van de middag te maken, 4-1. GOZ coach Marcel Langeveld brengt kort daarna het 17 jarige GOZ talent Mike in ’t Veld binnen de lijnen. Een droomdebuut zo zou blijken want bij zijn eerste balcontact schiet hij uit een corner de 4-2 binnen. GOZ blijft vechten voor een punt en heeft ook nog wel enkele mogelijkheden maar in de ruimte die het hierdoor weggeeft weet ook Schoonhoven nog een aantal keren gevaarlijk uit te breken. Bij zo’n uitval weet Farouk el Kadiri uiteindelijk in de 92e minuut de 5-2 te scoren.

Een teleurstellend resultaat voor de Oranje Zwarten die gehoopt hadden de goede reeks (2 overwinningen) van de laatste weken door te kunnen zetten. Volgende week is er echter kans op revanche in een opnieuw belangrijke wedstrijd. GOZ neemt het dan thuis op tegen streekgenoot s’Gravendeel dat knokt om uit de onderste regionen van 3C weg te blijven.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Wesley van Gijzen, Ferry de Heer, Leo de Jongh, Arnold Coppens, Gerben de Winter, Jimmy v.d. Hoeven (Mike in ’t Veld), Erwin Roquas, Robin Vollebregt, Bradley van Driel, Olaf Sap.

Geel voor: Arnold Coppens (35e) en Gerben de Winter (72e)