Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

28 november 2015 14:30

Merkestein, C.

Opstelling

GOZ heeft een knappe prestatie geleverd door middenmoter YVV De Zwervers met lege handen naar huis te sturen. De in de 1e helft opgebouwde 2-0 voorsprong werd met verve verdedigd en het moet gezegd dat het de mannen van Marcel Langeveld deze middag ook niet aan enig fortuin ontbrak. Maar zoals de afgelopen maanden het kwartje regelmatig de verkeerde kant op viel voor GOZ lag deze middag na afloop de juiste kant boven.

De beginfase van de wedstrijd was voor De Zwervers, met een aantal goed uitgevoerde aanvallen werd het doel van Ryan Wemmers bestookt. Bij één van die aanvallen was de sterk spelende aanvoerder Jay Falix van de Zwervers het dichts bij een doelpunt maar zijn kopbal in vrije positie ging net naast. Het was dan ook een enorme opsteker voor GOZ dat de weer fitte Ferry in de 13e minuut de score opende. Met een schitterend genomen vrije trap halverwege de helft van De Zwervers wist hij de sluitpost van de tegenstander te verrassen, 1-0. Na dit doelpunt was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd waarbij GOZ misschien wat meer balbezit had maar waarbij de counters van De Zwervers het gevaarlijkst waren. In de 29e minuut kwam GOZ goed weg toen de spits van De Zwervers één op één op keeper Ryan Wemmers afging. De sluitpost liet zijn klasse zien door koelbloedig de bal te pareren en ook de tweede inzet te onderscheppen. In de 36e minuut weet GOZ de voorsprong tot ieders verrassing nog verder uit te bouwen met een aanval uit het boekje. Over links werd Olaf Sap weggestuurd door Ferry de Heer, Sap wacht met zijn afgemeten voorzet totdat Robin Vollebrecht ter plaatse is en deze kopt de bal knap diagonaal binnen. Een luxe tussenstand voor GOZ dat kort daarna geluk heeft dat Jessy Fortes van De Zwervers zijn kansrijke kopbal rakelings naast ziet gaan.

Na de rust kreeg De Zwervers de wind in de rug en grote vraag was of GOZ de voorsprong vast zou kunnen houden. De Rotterdammers begonnen voorvarend en zetten direct veel druk op de verdediging van GOZ. In de 50e minuut mocht aanvoerder Jay Falix van De Zwervers aanleggen voor een vrije trap net buiten de 16 van GOZ. Met een harde lage schuiver passeerde hij de GOZ muur en doelman Ryan Wemmers, 2-1. Het leek een lastige opgave te worden voor GOZ om deze minimale voorsprong vast te houden maar zoals eerder aangegeven ontbrak het de oranje zwarten deze middag niet aan geluk. Dat werd nog eens duidelijk in de 62e minuut toen aanvoerder Jay Falix met een kopbal de paal raakte. GOZ bleef echter overeind en kreeg ook weer wat meer grip op de wedstrijd. In de laatste 15 minuten kreeg het zelf mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen tegen de moe gestreden opponent maar zat het niet mee in de afwerking. Olaf Sap zag in de 68e minuut zijn uithaal net over gaan. Gerben de Winter was nog het dichtst bij een doelpunt toen hij in de 87e minuut de sluitpost van de Zwervers passeerde maar zijn inzet op de paal zag belanden. Met veel opluchting begroette het GOZ publiek uiteindelijk toch het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Merkestein, 3 belangrijke punten waren binnen.

Een mooi resultaat voor GOZ dat vertrouwen moet geven voor de 2 resterende wedstrijden van dit jaar. Het betreft de wedstrijden tegen Schoonhoven (uit) en s’Gravendeel (thuis). Beide teams zijn naaste concurrenten in 3C en punten tegen deze clubs tellen dubbel mee in de rangschikking.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Wesley van Gijzen, Bas den Hartogh, Leo de Jongh, Tim de Ridder (Jorn de Vries 45e), Arnold Coppens, Jimmy v.d. Hoeven, Ferry de Heer (Gerben de Winter 66e), Erwin Roquas, Robin Vollebregt (Bradley van Driel 79e), Olaf Sap.

Geel voor: Tim de Ridder (36e) en Erwin Roquas (93e)