Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

14 november 2015 14:30

Geerlings, A.M.

Opstelling GOZ 1

Het team van Marcel Langeveld heeft vandaag tegen naaste concurrent OSV haar eerste overwinning geboekt in 3 C. het was niet alleen een terechte maar zeker ook belangrijke overwinning want met deze 3 punten passeert het OSV op basis van een beter doelsaldo in de rangschikking.

Het leek nog een lastige middag te worden voor GOZ omdat opnieuw een aantal vaste basisspelers met blessures en schorsing verstek moesten laten gaan. Ook OSV had dit euvel maar de invallers aan GOZ kant lieten toch meer van zich spreken deze middag.

In de beginfase leek het nog wat aftasten op het zwaar bespeelbare veld van OSV maar plots was daar in de 9e minuut een goede uitval van GOZ. Robin Vollebregt stuurde Bradley van Driel de ruimte in en zijn voorzet op maat werd door aanvoerder Sap diagonaal binnen getikt, 0-1. Een mooie opsteker voor de mannen van Marcel Langeveld die daarna een licht overwicht opbouwden en in de 18e minuut de voorsprong verder uit wisten te bouwen. Het was Jimmy v.d. Hoeven die met een vrije trap spits Sap wist te bereiken deze legde de bal terug waarna Bradley van Driel van dichtbij binnen kon schieten, 0-2. Waar iedereen verwachte dat OSV nu wakker zou zijn geschut gebeurde er eigenlijk weinig dreigends richting het doel van GOZ keeper Rayn Wemmers. Het was GOZ dat de wedstrijd dicteerde en nog een aantal mogelijkheden kreeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zowel Bradley van Driel (schietkans), Bas den Hartogh (kopkans) als Olaf Sap (afstandschot) hadden kansen op deze 3e treffer. Het enige echt gevaarlijke moment van OSV was een mooie volley van invaller Nicolas Pane op slag van rust die rakelings over ging.

De tweede helft werd er door OSV wel met meer inzet gestreden maar ook nu bleef GOZ redelijk makkelijk overeind. In de counter waren de oranje zwarten gevaarlijker dan OSV en de 0-3 hing meer in de lucht dan de 1-2 van OSV. De 0-3 viel in de 73e minuut toen Arnold Coppens uit een goed genomen vrije trap Olaf Sap wist te bereiken die feilloos diagonaal binnenkopte. De wedstrijd was gelopen en het was alleen voor de statistieken nog interessant dat OSV verdediger Bas Koelemeijer in de 92e minuut met een kopbal uit een vrije trap de 1-3 wist aan te tekenen. Vermeldenswaardig is verder nog dat in blessure tijd de 17 jarige A junior Julian van Es zijn opwachting mocht maken in de hoofdmacht van de Mijnsheerenlanders.

GOZ wint dus deze middag verrassend makkelijke van naaste concurrent OSV en kan de blik weer naar omhoog richten. Komend weekend wordt er niet gevoetbald en hebben de geblesseerde spelers een week extra tijd om te herstellen. Op zaterdag 28 november wacht op ‘De Erve’ opnieuw een belangrijke thuiswedstrijd tegen YVV de Zwervers dat deze middag knap met 4-2 wist te winnen van koploper VVOR.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Wesley van Gijzen, Bas den Hartogh, Leo de Jongh, Arnold Coppens, Jimmy v.d. Hoeven, Erwin Roquas, Martin Herlaar (Koen Vink 87e), Robin Vollebregt (Julian van Es 92e), Bradley van Driel (Edwin Mous 80e), Olaf Sap.