Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

7 november 2015 14:30

Lingen (Gouda), A.

Opstelling

Het is de mannen van Marcel Langeveld opnieuw niet gelukt om punten toe te voegen aan het schamele saldo in 3C. Dit keer was Perkouw te sterk voor de oranje zwarten, een team dat op de 10e plaats stond maar door deze overwinning 2 plaatsen naar boven opschuift.

Trainer Marcel Langeveld had in de aanloop naar dit duel ook de nodige personele problemen doordat vaste waarden in het team Bas den Hartogh, Ferry de Heer door ziekte en blessures niet van de partij konden zijn. Stephan Mous en Martin Herlaar vervingen hen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Olaf Sap die op aangeven van Gerben de Winter alleen voor de Perkouw sluitpost kwam maar zijn inzet gekeerd zag. Ook Perkouw had zijn kansen maar een inzet van de spits Harold Vrolijk werd ternauwernood door keeper Ryan Wemmers tot corner verwerkt. Het was een gelijkopgaande wedstrijd met 2 ploegen die over en weer wel kansen wisten te creëren maar voor de goal de trekker niet over wisten te halen. In de 30e minuut was Olaf Sap opnieuw dicht bij een goal maar zijn inzet ging buitenkant paal naast. De beste kans voor Perkouw was in de 33e minuut toen de GOZ goalie een schot van Ruben de Vries met zijn vingertoppen naast wist te werken. Het slotakkoord in de 1e helft was voor Gerben de Winter die goed weg werd gestuurd door Robin Vollebregt en alleen voor keeper Eelco van Viersen zijn inzet net naast zag gaan.

GOZ pakte na rust de zaken meer voortvarend aan en was het eerste deel van de 2e helft de bovenliggende partij. In de 55e minuut werden ze daarvoor beloont toen een vrije trap van Robin Vollebregt werd verlengd door Arnold Coppens en Gerben de Winter binnen kon koppen, 1-0. GOZ op voorsprong tegen een naaste concurrent maar deze luxe was van korte duur. In 2 minuten tijd wist Perkouw de achterstand om te buigen naar een voorsprong. In minuut 62 koptr spits Harold Vrolijk de bal simpel binnen nadat een voorzet vanaf links door verdediging en keeper verkeerd werd ingeschat. Even later valt ook uitermate ongelukkig de 1-2 nadat een inzet in de kluts voor de voeten van dezelfde spits valt en hij simpel binnen weet te tikken. Dit was een enorme domper voor GOZ dat in de fase daarna de draad ook even helemaal kwijt is en Perkouw volledig het initiatief moet gunnen. Pas aan het einde van de wedstrijd keert het geloof in eigen kunnen terug en weet GOZ nog een paar keer gevaarlijk te worden waarbij o.a. een inzet van Arnold Coppens meer had verdiend maar rakelings voorlangs gaat. In de 88e minuut valt het doek definitief als Ruben de Vries na een counter doelman Ryan Wemmers opnieuw passeert.

GOZ moet de wonden likken en weer vooruit kijken en tevens hopen dat een aantal geblesseerde vaste krachten weer snel fit zijn. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen naaste concurrent OSV en dan moet het kwartje maar eens naar de juiste kant gaan vallen.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Tim de Ridder, Wesley van Gijzen (Bradley van Driel 82e), Leo de Jongh (Thomas Oosterveld 70e), Edwin Mous, Jimmy v.d. Hoeven, Martin Herlaar, Gerben de Winter, Arnold Coppens, Robin Vollebregt, Olaf Sap.