0 - 3

Mannen, 1, 4e klasse H

28 april 2018 14:30

Vandaag weer op reis naar Goeree-Over Flakkee dit keer tegen Melissant.  Zo daags na Koningsdag geen sinecure. Het was dan ook opvallend stil in de bus op de heenreis, of zal het toch alleen de concentratie zijn geweest.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter J. Kaptein was er een gretig GOZ dat de bal snel liet rondspelen en een aantal keren doelman Wesley de Jong aan het werk moest om zijn doel schoon te houden. Het lukte Melissant niet om onder deze druk uit te voetballen en het was GOZ dat in de eerste 10 minuten 7 hoekschoppen mag nemen. Het is de 12e minuut Julian van Es die alleen op de doelman afgaat, zijn schot gaat naast. Niet veel later krijgt GOZ een vrije schop net buiten de zestien, Ferry de Heer krult de bal perfect over de muur en de doelman, maar raakt wel vol de lat. Hierna werd de wedstrijd wat rommeliger, GOZ werd slordig in de opbouw ,  passes kwamen niet meer aan en er werd meer gekozen voor de lange bal. In de 20e minuut maakt Melissant de 1-0, het doelpunt wordt niet toegekend wegens buitenspel. GOZ pakt het weer op, een tegendoelpunt dat uit de lucht komt vallen van een tegenstander die daarvoor in de tang zat en geen of nauwelijks tegenstand bood, we zijn weer wakker. Zo is het niet veel later dat Rick de Ruiter vrij voor de doelman de hoek voor het uitkiezen heeft, maar Rick schiet op de doelman. In de 34e minuut is het dan Julian van Es die goed doorgaat en de 0-1 scoort. GOZ speelt hierna weer snel de bal rond voornamelijk op de helft van de tegenstander. Bij een strakke voorzet , is het Rick de Ruiter die met een vliegende kopbal de 0-2 op het scoreboard zet.  Na de thee komen Wessel t Hoen, Bjarne Hagendoorn en Rick Jeanson in het veld. Deze tweede helft was rommelig aan de kant van GOZ. Het was wachten op de aansluitings treffer van Melissant, gelukkig voor GOZ slaagde de tegenstander er niet in om te scoren, ook doelman Kaz Kromwijk kreeg eindelijk iets te doen waardoor een tegendoelpunt uitbleef. Het is dan in de 73e minuut dat Rick Jeanson op de rand van het strafschopgebied uitermate, koel, bekeken maar heel knap, de bal in de uiterste hoek schiet en de 0-3 scoort. Alles wat GOZ is haalt opgelucht adem en de wedstrijd kan worden uitgespeeld zonder nog kansen te creëren of weg te geven.