5 mei 2018 14:30

Dhr. A. Gomes

Vandaag 5 mei werd er weer afgereisd naar Goeree-Overflakkee naar Achthuizen, daar aan de kloosterstraat ligt het sfeervolle en mooie complex van vv. FIOS wat staat voor Fier In Ons Streven.

Op een prima (echte) grasmat, een prima temperatuur en een lekker zonnetje moest het toch wel een heerlijke voetbalmiddag worden. Moest ja, dat werd het zeker niet.

GOZ begon scherp aan de wedstrijd, een harde kopbal op de lat bij de gastheren binnen 5 minuten. Een scherpe en harde voorzet die door alles en iedereen wordt gemist, een poeier van Rick de Ruiter die net boven de lat tegen de ballenvanger inslaat. GOZ wilde wel, deed er ook alles aan om snel een doelpunt te maken, maar FIOS bleef fier overeind in hun streven de huid zo duur mogelijk te verkopen en de nul te behouden. Wat GOZ ook probeerde, 24e minuut goed doorgaan op de laatste lijn van Victor Boere tot aan strafschopgebied, waar hij door een overtreding werd afgestopt, na het nemen van de vrijeschop was het zoeken in het dorp naar de bal. In de 25e minuut een scherpe en harde voorzet van Arnold die Rick de Ruiter net niet goed kan raken. Het is dan ook in de 27e minuut dat uit een hoekschop van GOZ, de bal wordt doorgekopt en als laatste wordt geraakt door een verdediger van FIOS. 0-1 derhalve. Na dit doelpunt creëerde GOZ veel kansen, 31e kopbal uit hoekschop in handen van de doelman Reijken, Niels de Visser speelt zich goed vrij, maar zijn schot is voor de doelman. In de 33e de 0-2 , maar scheidsrechter Gomes keurt deze af wegens buitenspel. Jelle Swier moet wegens een blessure het veld verlaten en wordt vervangen door Mike in ’t Veld. Een eerste helft waarin GOZ slordig speelde en niet de kansen verzilverde welke er waren.

Rust 0-1.

In de tweede helft kwamen Elsio Oliveira voor Mees Bouter en Rick Jeanson voor Niels de Visser. Ook het praatje ( nou ja praatje) van trainer Pascal van der Hoek bracht een ander GOZ binnen de lijnen. Niet dat het voetbal oogstrelend werd, maar er werd weer voor elkaar en iedere bal gevochten. Er komen volop kansen voor Julian van Es, maar die speelde vandaag zonder enig geluk, bal van de lijn gehaald, bal binnenkant paal terug in het veld. Als het dan niet loopt of niet meezit is de ongeschreven voetbalwet, dat hij dan wel aan de andere kant valt. Het was dus voor de vele meegekomen GOZ supporters langs de lijn met de billen bij elkaar. FIOS speelde ook in deze helft na diverse aanpassingen meer naar voren en fysiek meer in de strijd. Het was dan ook doelman Kaz Kromwijk die in de 66e minuut de bal onder de lat vandaan rammelt en met deze safe voorkwam hij de 1-1.  Een kwartier bleef het spel op en neer gaan, zonder 100%  kansen. Het is dan in de 82e minuut dat Rick en Rick ( de Ruiter / Jeanson) een combinatie in strafschopgebied opzetten en de bal breed wordt gespeeld waar de snel inlopende Elsio de 0-2 scoort, PFFF.

In de 83e minuut is het dan nog Julian die de paal raakt,  niet veel later in de 86e minuut ook de doelman omspeelt en een schot loslaat die de beste (doel)man alleen maar gehoord kan hebben, alleen wel aan de verkeerde kant van de paal, voor GOZ.

GOZ pakt de 3 punten, verdiend maar moeizaam dat wel.