28'

Mannen, 1, 4e klasse H

10 februari 2018 14:30

Dhr. N.J. Sleeuwenhoek

GOZ had wat goed te maken tegen ZBVH, de eerste wedstrijd werd in Zuid Beijerland verloren met 5-3.

Er zat dus druk op deze wedstrijd, een sleutelwedstrijd voor wat betreft aanhaken of voorlopig afvallen. De spanning was merkbaar in die zin, dat er veel balverlies werd geleden en ook het uitverdedigen en het opzetten van een aanval werd in de begin fase van de wedstrijd als moeilijk ervaren. In plaats van de aansluitende pass te geven werd de bal of breed gelegd in de achterste lijn of terug gespeeld op de keeper, Kaz Kromwijk, die na 2 maanden blessure leed weer onder de lat stond. ZBVH was in deze fase feller en net een stapje sneller in de acties. Hierdoor kon GOZ moeilijk opbouwen van achteruit. Na ca. 15 min waren de zenuwen onder controle en kon GOZ gaan voetballen zonder het hotsenknotsen begonia voetbal te handteren, dit resulteerde in een uitgespeelde kans die Rick de Ruiter alleen voor de keeper bracht, goed keeperswerk van Jordi Verkerk voorkwam een doelpunt. In de 19e minuut scoorde Olaf Sap voor GOZ uit een snelle counter, echter dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, Olaf stond geen buitenspel maar Jeroen de Ruiter, alleen dat ontging de scheidsrechter Dhr. Sleeuwenhoek uit Zevenhuizen omdat hij het onterechte vlagsignaal van de Ass. Van ZBVH volgde.

2 minuten later ontging Dhr. Sleeuwenhoek ook een handsbal van Dejan Bislimi, die de bal daarmee behendig meenam, vervolgens de verdediging van GOZ wel voetballend op het verkeerde been zette en fraai op de rand van het strafschopgebied uithaalde en keeper Kromwijk kansloos liet 0-1. Een tegenvaller voor de Mijnsheerenlanders, maar waar nog niet zo lang geleden de kopjes gingen hangen bij een dergelijke tegenslag, werd nu de rug gerecht en de mouwen opgestroopt. Bij een aanval van GOZ In de 28e minuut wordt Rick de Ruiter vastgehouden bij een aanval van GOZ aan de rechterkant naast de zijlijn halverwege de helft van ZBVH. Het is Arnold Coppens die de vrije schop neemt en deze op maat geeft aan Jeroen de Ruiter die in het vijfmeter gebied de bal mooi intikt. 1-1.

Dit was ook de ruststand, Na de thee was het ZBVH dat sterk aan de 2e helft begon, met een licht veld overwicht, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. GOZ controleerde steeds meer de wedstrijd waar ZBVH meer de lange bal ging spelen en de irritatie in het veld toenam, ZBVH ging steeds meer tegen zichzelf spelen, wat de wedstrijd niet ten goede kwam. In de 56e minuut wordt er door ZBVH slordig uitverdedigd, hierdoor kan Olaf Sap de bal veroveren en samen met Jeroen de Ruiter een 1 – 2 tje opzetten, het is Jeroen de Ruiter die met een bekeken lobje de ver uit zijn goal komende keeper Jordi Verkerk verrast en de 2-1 op het scoreboard zet.

In het veld werd het wat grimmiger maar door de sportieve houding van beide ploegen bleef het respect aanwezig kon de wedstrijd afgesloten worden met slechts 2 gele kaarten , Pirmin Buitendijk en Jasper Notenboom beide ZBVH.

Deze wedstrijd kende twee ploegen die niet in hun beste vorm staken, maar het was de meest voetballende ploeg, GOZ, die terecht deze wedstrijd heeft gewonnen.