55'

Mannen, 1, 4e klasse H

10 maart 2018 14:30

Dhr.G.H. Frikken

GOZ hervatte vandaag de competitie tegen hekkensluiter OFB. Na de afgelastingen van de afgelopen weken was het even afwachten of de ploeg van Pascal v.d. Hoek de ongeslagen status van na de winterstop kon voortzetten en OFB leek daarvoor de uitgelezen tegenstander. Aanvankelijk een wat aftastend GOZ waar Jeroen de Ruiter  en Bjarne Hagendoorn ( beiden ziek) en ook Mike in ´t Veld vanwege een schorsing ontbraken. OFB kreeg zelfs de eerste kansjes en moest doelman  Kaz Kromwijk  alert blijven. Voor GOZ het sein het tempo op te voeren en dat was het begin van een uiteindelijk eenvoudige voetbalmiddag voor de oranje/zwarten. Vooral via de ongrijpbare Niels de Visser en Julian van Es werd de achterste linie van OFB bijkans dol gedraaid. In de 9e min. opende Niels de Visser op schitterende wijze de score na een één/tweetje met Olaf Sap. Kans op kans kreeg GOZ maar het duurde nog tot halverwege de 1e helft toen Julian van Es opnieuw op avontuur ging en zijn voorzet werd door de attente Rick de Ruiter beheerst binnen getikt. Drie minuten later kreeg GOZ een strafschop toen Rick de Ruiter gevloerd werd en Olaf Sap liet de OFB-doelman vanaf 11 meter kansloos.

De ontredderde defensie van OFB zorgde even later zelf voor de  4-0 waarna vlak voor rust Olaf Sap opnieuw scoorde na weer een inzet van Julian van Es.

Ruststand dus 5-0 en leek een overwinning met dubbele cijfers tot de mogelijkheden te behoren. GOZ zette opnieuw fel aan en in de 52e min. was het de niet zelfzuchtige Niels de Visser die terug legde op Rick de Ruiter die beheerst afrondde. Even later maakte Rick de Ruiter zijn derde waarna de scherpte bij GOZ wat afnam hoewel er nog voldoende kansen kwamen de score verder op te voeren. Olaf Sap raakte geblesseerd en werd vervangen door Rick Jeanson en voor Niels de Visser  werd Elsio de Oliviera ingebracht die na een lange periode van blessureleed weer minuten mocht maken. De wedstrijd was allang gespeeld en nadat ‘veldheer’ Ferry de Heer kort voor tijd nog een strafschop miste vond de rustig leidende arbiter Frikke uit Waddinxveen het genoeg en blies voor het einde.

Een afgetekende overwinning met de cijfers 7-0.

Komende weken worden cruciaal voor GOZ met eerst de uitwedstrijd tegen Goudswaardse Boys en een week later thuis de kraker tegen kampioenskandidaat Oud-Beijerland.