Dhr. P. Borsboom

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was GOZ de gastheer voor de Boys uit West Flakkee, WFB dus.

De eerdere ontmoeting van dit seizoen, werd GOZ overtuigd met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd. Zo vlak bij het mooie strand in Ouddorp zou de term afgedroogd ook wel op zijn plaats zijn geweest. GOZ getergd en uit op een revanche vandaag?  Van het elftal van vandaag stonden 5 spelers die wellicht die gevoelens wel hadden, voor de andere spelers was het hun eerste ontmoeting met deze tegenstander.

GOZ was er wel van doordrongen dat ze vanmiddag een sterke tegenstander tegenover zich hadden. Vanaf de aftrap was het GOZ dat snel speelde en de bal zodanig rond liet gaan, in de eerste minuut al een hoekschop voor GOZ en niet veel later in de 3e minuut was er een snelle combinatie tussen Niels en Rick in de “zestien” , maar door goed keeperswerk werd er niet gescoord. WFB had zichtbaar in het begin van de wedstrijd even moeite met het spelen op kunstgras, maar na ca.10 minuten ging het gas erop en werd het duidelijk dat WFB niet voor niets hoog staat genoteerd in de ranglijst. In de 13e minuut is het Simon Bremer die uit een strakke voorzet hard inkopt, Kaz kan deze bal met enige moeite tegenhouden. Niet veel later is het in de 16e minuut wederom Simon Bremer die volkomen vrij staat in de “zestien” maar zijn schot wordt door Kaz uit het doel gerammeld. WFB dringt aan en GOZ komt niet meer in hun spel, passes komen niet meer aan, de combinatie wordt gezocht in de lange bal, maar die komt zeker niet aan, het is dan ook geen verrassing als WFB in de 33e minuut op 0-1 komt na een goeie kombinatie die wordt afgerond door Sjors de Bakker. Het is WFB dat een aantal keer goed doorkomt in het strafschopgebied van GOZ, maar het ontbrak de aanvallers aan precisie. Na een vrije schop in de 41e minuut van Ferry de Heer naar Jeroen de Ruiter die net naast gaat hierna is het GOZ dat weer de combinatie zoekt en zodanig dat Rick de Ruiter direct Niels de Visser kan aanspelen op de rand van de 16 die koelbloedig de 1-1 op het scoreboard zet in de 45e minuut. Dus op naar de thee met een stand van 1-1.

De tweede helft is nog maar net begonnen, de veters amper aangetrokken is het dat de familie de Ruiter tw. Jeroen die broer Rick snel aanspeelt op de rand van de 16 en de 2-1 staat op het scoreboard. WFB is amper van deze schrik bekomen of het is Elsio de Oliveira in de 49e minuut die met een hele snelle actie Niels de Visser in het strafschopgebied aanspeelt en Niels rond fraai af 3-1. Er kwam wel wat frustratie vanaf de kant, de spelers namen dit gelukkig niet over en bleef het een sportieve wedstrijd. De concentratie bij GOZ werd minder, en bij WFB geloofde niet iedereen meer in een goed resultaat. Wel was het WFB dat een aantal keer gevaarlijk door kon komen en enkel hoekschoppen achter elkaar mocht nemen. Na enkele wissels Julian van Es voor Elsio en Jeroen Verschoor voor Jelle Swier, kwam GOZ weer meer in het geliefde spel. Het is in de 80e minuut dat Ferry een snelle pass verstuurd naar Niels de Visser en deze scoort de 4-1. In de 84e minuut wordt er een strakke voorzet gegeven in doelgebied van WFB, een knap staaltje van Julian, waar helaas geen bewegende beelden van zijn, die de bal achter zijn standbeen in het doel tikt. 5-1. De euforie ten top concentratie ff weg, maar het is Stefan Nachtegaal die in de 88e minuut de 5-2 scoort. Het is de ingevallen Jeroen Verschoor in 89e minuut die met een strakke streep van de rand strafschopgebied de 6-2 scoort. Niet veel later is het de scheidsrechter Dhr. Borsboom, die een strakke en resolute wedstrijd floot, voor de laatste keer zijn fluitje liet horen.

De 3e helft duurde nog geruime tijd, volgende week weer Flakkee, dan naar Nieuwe Tonge om precies te zijn NTVV. WFB ontvangt Herkingen 55.