2 - 0

Mannen, 1, 4e klasse H

10 mei 2018 17:00

Dhr. A. Khouch

Vandaag de wedstrijd in en tegen de boys van Goudswaard. Vooraf al de wetenschap dat het een lastig en pittig duel zou worden. De eerste wedstrijd was het een overwinning voor GOZ, duidelijk is dat Goudswaardse Boys hierna GWB te noemen uit was op een revanche.

De wedstrijd begon om 17:00 uur, normaal ongeveer de tijd wanneer de 3e helft begint, moest er nu op een prima grasmat worden afgetrapt. Het is GWB dat fel en gedreven aan de wedstrijd begint, zo is het in de 4e minuut dat de eerste kans net naast de paal gaat. In de 8e minuut moet Ferry de Heer de bal van de doellijn halen. Het is pas in de 15e minuut bij een snelle actie van Elsio de Oliveira die Jeroen de Ruiter aanspeelt in de 16, maar door goed keeperswerk van Huyzers wordt een doelpunt voorkomen. Hierna krijgt GOZ nog wel enkele mogelijkheden Jeroen de Ruiter en broer Rick, maar deze worden niet omgezet in een opgelegde kans. Niet veel later is het Arnold Coppens die aan de noodrem trekt net buiten zijn strafschopgebied, GOZ is niet bij de les, er wordt geen goede muur opgesteld en neergezet, waardoor de korte hoek vrij blijft, het is dan ook Bart Dam die met een streep de 1-0 binnen schiet in die zelfde korte hoek dus. GOZ stroopt wel de mouwen op, maar het is toch GWB dat de toon zet, en in de duels vaak als winnaar eruit komt. In de 40e minuut is het nog wel Rick de Ruiter die vrij komt voor het doel, maar zijn inzet wordt door een goede actie van de doelman tegen gehouden.

Na de thee is het spelbeeld niet veranderd, GOZ speelt moeizaam, slordig en elke zogenaamde tweede bal is voor GWB. In de 51e minuut is het slordig en nonchalant uitverdedigen tussen Ferry en Kaz,  waardoor Johan Bestebreur simpel in balbezit komt en nog simpeler de 2-0 kan scoren.

In de 66e minuut speelt Arnold een strakke bal aan Olaf Sap in het doelgebied, maar zijn inzet krijgt geen vervolg. GWB neemt wat gas terug, ging ook wat slordiger spelen zonder dat GOZ nog gevaarlijk kon worden, In de 70e minuut kan Benjamin Eenkhoorn zelfs nog de 3-0 scoren in een leeg doel, maar hij mist.

GOZ speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen, zonder GWB tekort te doen, zij hebben deze wedstrijd terecht gewonnen.