... (e.d.)

Mannen, 1, 4e klasse H

14 april 2018 14:30

NTVV – GOZ

Vandaag was het de lastige uitwedstrijd naar Nieuwe Tonge, de thuiswedstrijd welke nipt werd gewonnen met 2-1, maar zeker ook de resultaten van NTVV in de laatste wedstrijden had GOZ moeten waarschuwen en beseffen dat het geen makkelijke middag zou worden.

Op een ogenschijnlijk prima grasmat (ja echt gras) ging de wedstrijd onder prima condities van start onder leiding van scheidsechter dhr. Van den Eshof.

Het is nog in de eerste minuut dat de nummer 10 Emil Buis van NTVV een harde schuiver richting Kaz Kromwijk schiet, Kaz die al naar de goede hoek gaat, wordt toch verrast door een polletje waardoor de bal een stuitertje mee krijgt en de 1-0 op het scoreboard komt. Vanaf dat moment is het NTVV dat feller is, vecht voor iedere bal en ieder duel wilt winnen. GOZ heeft het in deze fase heel moeilijk en het zijn Bjarne Hagendoorn en Ferry de Heer die de handen vol hebben in het centrum van de verdediging. Ook Mees Bouter en Arnold Coppens als de twee vleugel verdedigers hebben een moeilijke middag tegen de snelle aanvallers en opkomende snelle middenvelders van NTVV. Na ca 10 minuten komt GOZ wat meer onder de druk uit van NTVV en komt GOZ ook weer in het strafschopgebied van de tegenstander. Is het in de 13e minuut nog een vrijeschop van Arnold, die door goed keeperswerk van Patrick Sep onder de lat weg wordt gestompt. In de daarop genomen hoekschop is het Olaf Sap die keeper Sep passeert , de 1-1 is een feit. Zo ook een blessure aan de knie voor Olaf. Vlak hierna is het Jasper van der Welle die een streep richting GOZ doelman Kaz afvuurt welke knap wordt gepareerd. In de tegenaanval krijgt GOZ een vrije schop welke door Olaf net naast de verkeerde kant van de paal wordt gestuurd. NTVV en GOZ maken er een echte wedstrijd van, stevig, soms zeer stevig maar bovenal sportief. Voor GOZ is het een forse domper dat in de 37e minuut Jasper van der Welle met een houdbaar afstandsschot de 2-1 scoort.

Met deze stand op naar de thee.

Trainer Pascal van der Hoek wisselt in de rust, Olaf Sap, Victor Boere en Arnold Coppens voor, Rick de Ruiter, Mike in ’t Veld en Jeroen Verschoor.

Heel oud is de tweede helft nog niet als NTVV op 3-1 komt na een hoge voorzet door Jeroen van de Spoel op Hans Knöps die scoort. GOZ stroopt de mouwen op, er komen kansen voor Rick de Ruiter, voor Niels de Visser, hard schot op de paal. Dan is het Rick in ’t Veld die een harde voorzet geeft welke van richting wordt veranderd door Jasper van der Welle die weer scoort, maar dan in eigen doel. Het laatste halfuur werd de sfeer in het veld grimmiger. Jammer dat de scheidsrechter niet resoluter optrad en meer autoriteit liet zien. In 89e minuut wordt de bal net voor de achterlijn voorgetrokken door Elsio, waarna Rick de Ruiter de 3-3 scoort, althans dat dacht iedereen, maar de toch al  zeer subjectieve grensrechter van NTVV vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter volgde dit signaal en keurde het doelpunt af.

GOZ verliest dus, deze verloren wedstrijd kwam niet door een gras polletje, ook niet door een grensrechter die de held van de dag werd, maar GOZ verliest door het verschil in inzet, mentaliteit en de wil om te winnen. Daarin was NTVV vandaag beter, ook dat is voetbal.