GOZ pakt de 3 punten tegen Herkingen 5-0

Scheidsrechter

Dhr. M. Mirjavanmard

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de return wedstrijd van 25 november 2017 , waar GOZ met een 5-2 nederlaag naar huis werd gestuurd, zeker niet geflatteerd want na 4 minuten was het toen al 2-0 voor de gastheren. GOZ was dus uit op revanche van die wedstrijd. Maar zeker ook na de off-day van afgelopen donderdag verlies bij  GWB.  De mannen van Pascal van der Hoek hadden zeker wat goed te maken.

GOZ begon zeer gedreven aan de wedstrijd, wilde vandaag een goed resultaat halen en de tegenstander werd al vroeg onder druk gezet. Dit resulteerde al in de 6e minuut in de eerste hoekschop, niet veel later is het Rick Jeanson die zich vrijspeelt in de zestien maar zijn schot gaat net naast. Een minuut later is het Victor Boere die hem nadoet, ook een mooie actie met een hard schot op doel maar,,, ook net naast. Herkingen kan moeilijk onder de druk uitkomen. Het is in de 18e minuut dat Julian van Es een scherpe voorzet geeft die door een verdediger van Herkingen in zijn eigen doel wordt gewerkt. 2 minuten later is het Mike in t Veld die goed doorgaat, in bal bezit komt en een schot loslaat, dit schot wordt van richting veranderd door een verdediger van Herkingen, alleen wel met de hand. De scheidrechter Dhr. Mirjavanmard kon niet anders dan naar de stip wijzen. En als je dan Olaf Sap in de gelederen hebt, dan is het 2-0 door een fraai genomen strafschop. Hierna kreeg GOZ veel mogelijkheden om aan het doelsaldo te werken, maar door te veel te willen soleren en te lang te wachten om een schot los te laten werd de bal onnodig verspeeld. Het is Ferry de Heer die uit een vrijeschop op ca. 20 meter de 3-0 binnen schiet. In de 38e minuut mag Herkingen zijn eerste hoekschop van de wedstrijd nemen.

In het begin van de 2e helft maakt Olaf de 4-0 . maar dit doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Hierna begint een fase dat GOZ slordig speelt. Na ca. 10 minuten komen er weer kansen, Rick Jeanson, actie rand van de 16, schot net over, in de 54e min, een streep net van ver, die net over gaat, in de 58e minuut speelt Ferry een diepe bal op Rick Jeanson, deze controleert de bal en lobt hem over de uitgelopen doelman, heel keurig gedaan, alleen helaas wel op de lat. In de 71e minuut is het die zelfde Jeanson die solerend de achterlijn haalt, de bal hard terug speelt op de vrij staande Julian van Es wat de 4-0 betekent. In de 85e minuut is het Jeroen Verschoor die met een afstandsschot de 5-0 scoort. Vlak daarna is het Rick Jeanson die de 6-0 scoort, maar dit doelpunt wordt afgekeurd wegens het beroeren van de bal met de hand.

Scheidsrechter Mirjavanmard die een goede wedstrijd floot, maakt er niet veel later een eind aan.