0 - 3

Mannen, 1, 4e klasse H

31 maart 2018 14:30

Stellendam – GOZ  31 maart 2018

GOZ moest vandaag afreizen, wederom met de touringcar, dit keer naar Stellendam. De eerdere ontmoeting in deze competitie won Stellendam met 1-4. De mannen van Pascal van den Hoek hadden dus wel iets recht te zetten. Stellendam dat vorige week nog knap wist te winnen bij titel kandidaat DVV’09 met 2-3. Echter in deze wedstrijd werden 10 gele kaarten uit gedeeld, waardoor Stellendam 2 vaste krachten moest missen vandaag. Ook GOZ kwam met een andere samenstelling dan vorige week op het veld. Kaz Kromwijk op vakantie, Olaf Sap geblesseerd, Rick de Ruiter geschorst en Jeroen de Ruiter ook geblesseerd.

Het was wel weer even wennen voor GOZ, weer gewoon gras onder de schoenen, uiteraard had Stellendam daar geen last van. In de 7e. min krijgt GOZ de bal niet goed uit de verdediging en krijgt Peter-Jan Kooijman de bal van GOZ aangespeeld in het strafschopgebied, gelukkig voor GOZ schiet hij de bal naast het doel. In de 10e min, is het slordig uitverdedigen van GOZ waardoor Csaba Barta een schot kan afdrukken, goed keeperswerk van Rik Sio voorkomt de 1-0. GOZ kreeg wat meer grip op het spel en kwam een aantal keer voor het doel van Jordi van der Bok, zonder echt gevaarlijk te worden.  In de 24e minuut is er een knappe actie van Niels de Visser, die zich vrij speelt in de 16, zijn schot gaat echter naast het doel van Jordi van der Bok.  In de 36e minuut wordt er goed druk gezet op de verdediging van Stellendam, hierdoor komt GOZ in bal bezit en een strakke voorzet wordt door Julian van Es op een teen lengte gemist. Op naar de thee, na een helft waar GOZ heel gehaast en meer tegen zichzelf voetbalde.

Wat er in de rust gezegd is in de kleedkamer, is niet bekend, maar er stond een zichtbaar ander GOZ op het veld. Geconcentreerd speelde waarbij ook meer de combinatie werd gezocht, zo is het in de 50e minuut dat Rick Jeanson alleen voor de keeper komt , na goed voorbereidend werk van Niels de Visser, Rick schiet in deze 1:1 situatie hoog over.  In de 51 minuut is het Arnold Coppens die met een rake kopbal uit een hoekschop in de handen van keeper Jordi vd Bok kopt. In de 55e minuut een vrijeschop op rand 16, wordt door Ferry de Heer op de kruising geschoten. Het spel en tempo van GOZ werd opgevoerd , de rechtsback van Stellendam Arno Hoek had al geen makkelijke middag tegen Niels de Visser en Victor Boere, maar na een scherpe voorzet van Jeroen Verschoor( ingevallen voor Jelle Swier) is hij het ,Arno Hoek dus, die de bal achter zijn eigen doelman schiet 0-1. GOZ ging hierdoor vrijer spelen, Stellendam bleef er voor vechten, waardoor het een leuke wedstrijd werd. Het is in de 77e minuut bij goed doorgaan van Niels die in balbezit komt, de bal breed legt op Rick in t Veld en deze speelt Victor Boere aan op de rand van de 16, Victor soleert door de verdediging van Stellendam en scoort heel fraai de 0-2. GOZ haalt opgelucht adem, het verzet van Stellendam is toch wel gebroken, het is in de 79e minuut dat Wessel t Hoen (voor Victor Boere)zijn de debuut in het eerste elftal mag maken. In de 90e minuut is het die zelfde Wessel die de 0-3 op het scoreboard zet. Heet dit geen “droomdebuut’?

Het is niet veel later wanneer de Scheidsrechter Dhr. Dane, die een prima wedstrijd floot, afblaast.