GOZ sluit seizoen af met een overwinning bij DVV-09

DVV '09 1

2 - 3

Mannen, 1, 4e klasse H

26 mei 2018 14:30

Deze wedstrijd als laatste van het seizoen 2017-2018. Voor GOZ een bijzonder seizoen, maar daar over later meer. Onder tropische omstandigheden was de opdracht om revanche te nemen op DVV, gezien de knotsgekke wedstrijd en scoreverloop in de eerste ontmoeting. (4-5).

Na het oplossen van de kruitdampen begint GOZ gretig aan de wedstrijd, het is in de 2e minuut dat Niels de Visser zich vrijspeelt en Rick Jeanson in stelling brengt maar zijn inzet wordt door doelman Luc Melissant gepareerd. Niet veel later is het de zelfde doelman Luc die in een 1:1 actie met Niels op de rand van het strafschopgebied door goed keeperswerk de nul houdt. Ook DVV komt enkele malen goed met snelle mensen door het midden, Zo komt Jurgen van Bergen gevaarlijk het strafschopgebied binnen maar door goed ingrijpen van Kaz Kromwijk weet ook hij de nul vast te houden. Ondanks de hitte gaan beide ploegen met veel inzet voor de winst. In de 8e minuut verspeelt GOZ de bal halverwege eigenhelft, DVV schakelt snel om en het is Jurgen van Bergen die ondanks een buitenspel luchtje de 1-0 scoort. GOZ strekt de schouders breed in plaats van deze op te halen en gaat vol op de aanval. De bal komt terug uit de verdediging van DVV tot op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Jeroen Verschoor, zijn schot, zeg maar streep, slaat tegen het net, doelman Melissant zag de bal pas bij het oprapen uit dat zelfde net. 1-1 dus. Hierna ontspint een zeer vermakelijke wedstrijd waarin beide ploegen momenten krijgen wat een kans genoemd kan worden. In de 18e rammelt Kaz nog een bal uit de korte hoek. Ook de enkele hoekschoppen over en weer leveren niets op zodat we met een stand van 1-1 de rust ingaan.

De eerste hoekschop in de tweede helft levert wel iets op voor GOZ, het is Niels die met een strakke kopbal de 1-2 op het scoreboard laat verschijnen. Het is nog steeds bloedheet, maar beide teams zetten een tandje bij, en er wordt om elke bal en meter gevochten. Scheidsrechter Dhr. Doesburg laat hierin veel toe zonder dat het escaleert. Gelukkig laat de scheids ook een afkoelingsperiode cq. Drinkpauze toe zodat de spelers letterlijk en figuurlijk kunnen afkoelen. In de 58e minuut is het Arnold Coppens die een strakke bal inspeelt op Niels op de rand van de 16 van DVV, Niels speelt zich vrij en scoort fraai de 1-3 in de verre hoek. DVV dringt wel aan, maar weet ook dat het resultaat alleen nog de eer betreft, en volgende week de nakompetitie begint. De bal komt niet altijd meer aan en het extra stapje ontbreekt. Tot de 64e minuut waar bij een uitval van DVV Rick de Ruiter een doorgebroken speler onreglementair afstopt, en hierna mag gaan douchen van Dhr. Doesburg. Met 10 man, wordt het toch wel lastig en komt GOZ onder druk te staan, in de 69e minuut is het Ries van de Boogert die mooi boven iedereen uit de 2-3 binnenkopt.  DVV gaat voor de gelijkmaker, iedere bal willen ze weer hebben en GOZ probeert de 3 punten over de streep te trekken. Spanning en emotie volop zonder dat het uit de hand loopt. Na het laatste fluitsignaal is GOZ trots op het behaalde resultaat van vandaag, en DVV voor het feit dat ze aan de nakompetitie kunnen beginnen. Waar wij ze natuurlijk heel veel succes in toewensen.

GOZ kan terug kijken op een goed seizoen, 3e plaats, 17 gewonnen wedstrijden en 9 verloren, geen wedstrijd gelijk gespeeld, totaal 51 punten 72 doelpunten voor en 45 doelpunten tegen.

Vooral na de winterstop, met vooral veelal fitte spelers, de juiste spelers en een duidelijke organisatie, zijn er grote stappen gemaakt die hoopvol zijn voor de toekomst.