24 maart 2018 14:30

Dhr. M. Moussaoui

GOZ – OSV

24 maart 2018.

Een mooie affiche voor een lekkere wedstrijd voetbal op het programma, dit keer op sportpark “De Erve” in Mijnsheerenland. De eerdere ontmoeting in deze competitie haalde GOZ de volle buit binnen door bij OSV te winnen met 0-1. De Beijerlanders , voor zover je daar van kan spreken natuurlijk, waren uit op een revanche.  De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. E. Moussaou.

Vanaf de aftrap een feller OSV waar de duels vooral op het middenveld werden afgewerkt. Waar OSV heel sterk en ook gevaarlijk was in het omschakelen naar de snelle voorwaartsen.  Zonder echt gevaarlijk te worden voor doelman Kaz Kromwijk. In de 15e minuut was het De Heer van Daalen, die niet op antwoord wachtte, maar wel met een mooie snoekduik, ook wel in goed Nederlands Schwalbe genoemd neerging in de 16 van GOZ. De Scheidsrechter trapte erin en wees resoluut naar de stip. Het was Shunnnel Francois die dit cadeautje graag binnen haalde 0-1. Leuk detail in het teruglopen naar eigen helft , demonstreerde Marco van Daalen nog even aan zijn dug-out hoe hij die mooie duik had uitgevoerd. Verder bleef de wedstrijd wel sportief.

GOZ en OSV maakte er een lekkere pot voetbal van, over en weer waren er mogelijkheden, zo was er in de 24e minuut een mogelijkheid voor Victor Boere en niet veel later een vliegende aanval vanaf Arnold Coppens naar Julian van ES die direct strak voor geeft naar Niels de Visser die net een teenlengte tekort komt, in de 43e minuut is het Arnold Coppens die een strakke voorzet geeft op Niels de Visser maar doelman Kulker stond goed opgesteld en had geen moeite met die bal. 2 minuten later is het Rick Jeanson die goed doorjaagt op de achterste lijn van OSV, Rick kan de bal onderscheppen en afspelen op Niels de Visser en dat betekende 1-1. Tevens ook de ruststand.

Na de rust was GOZ nog bezig met het opboeren van de thee, waar Shunnel Francois wel attent was en 1-2 op het scoreboard zet.

Niet veel later is het bij uitverdedigen van de bal thv, de middenlijn een stevig duel tussen Rick de Ruiter en Marco van Daalen, hierbij trapt Marco van Daalen duidelijk voor iedereen na. De eerder zo resolute scheidrechter loopt naar het incident en opstootje, hij wil de rode kaart pakken, maar na enige bedenktijd , gaat de hand naar de andere broekzak , waar het gele kartonnetje zit.

Wedstrijd blijft gelukkig stevig, maar wel sportief. In de 72e minuut is het Niels de Visser die halverwege het veld de duel aangaat, de verdediging op het verkeerde been zet en heel fraai de 2-2 scoord. GOZ schrikt kennelijk van deze gelijkmaker, het is OSV dat sterk ten aanval trekt en bij een scrimmage in het doelgebied is het weer Shunnel die met een puntertje de 2-3 scoort.

Er komen nog wel enkele mogelijkheden voor voor GOZ maar scoren doen ze niet meer, dat doet wel Shunnel die de 2-4 scoort en de geflatteerde eindstand bepaald.

GOZ als team een hele goede wedstrijd gespeeld, tegen een individueel sterk OSV, waardoor de spanning bovenin weer toeneemt.