Mannen, 1, 4e klasse H

17 februari 2018 14:30

Dhr. J. van Drunen

Wedstrijd verslag SNS – GOZ 17 februari 2018.

De derde wedstrijd na de wintersport moest gespeeld worden in Stad aan het Haringvliet op dat andere mooie eiland Goeree-Overflakkee. Na de eerder op de thuis (kunst)mat gespeeld en gewonnen te hebben, was het nu op echt gras waar de strijd aangebonden moest worden met de mannen van SNS.

Vele toeschouwers waren nog bezig de laatste slok van hun consumptie naar binnen te gieten dan wel de laatste hap bij de koffie te nemen, dat het Julian van Es is,die na de aftrap in bal bezit komt snel langs de lijn richting achterlijn sprint en de bal breed speelt in de 16 waar Rick de Ruiter wel raad mee weet en de bal op precies 33 seconden na begin het signaal van scheidsrechter van Dhr. Van Drunen in het net schopt, 0-1 dus.

Dat is nieuw en dat is wel even wennen. Het is GOZ dat door gaat met snel combineren en hoog tempo speelt. In de 11e minuut speelt Jeroen de Ruiter zich goed vrij aan de rand van strafschopgebied van SNS, zijn harde voorzet wordt door Arnold Coppens snoeihard over geschoten. Niet veel later in de 18e minuut is het weer Julian van Es die langs de lijn snelt en bij zijn strakke voorzet komt Rick de Ruiter net een teenlengte tekort om de 0-2 op het scoreboard te zetten. Na deze wapenfeiten was het SNS dat meer druk ging zetten waar GOZ slordig ging spelen en de combinaties er niet meer uit kwamen. In de 23e minuut krijgt GOZ de bal niet uit de verdediging gespeeld is er balverlies en is het Vincent de Graaf van SNS die keeper Kaz Kromwijk verschalkt met een mooie lob, 1-1. Hierna bleef het vooral een wedstrijd op het middenveld met van beide zijden veel balververlies. Een snelle uitval van GOZ Rick de Ruiter, gaat alleen op de keeper af, maar in plaats van zelf te schieten wordt de bal breed gelegd op Julian van Es, alleen staan er nog twee verdedigers van SNS goeds opgesteld waardoor we naar de thee gaan met een 1-1 ruststand.

De 2e helft waarin SNS aandringt, kansen krijgt , Kaz keert een bal onder de lat vandaan in de 61e minuut, niet veel later is het Mike in ’t Veld die de bal op de lijn tegen kan houden. De wedstrijd wordt harder en hr. Van Drunen moet meer en meer optreden en de gele kaart trekken.  In de 78e minuut krijgt Mike in t Veld zijn tweede gele kaart, wegens het niet op maat terug gooien van de bal en mag gaan douchen. Met het inbrengen van Victor Boere voor Jelle Swier en later Rick Jeanson voor Jeroen Verschoor, kan GOZ onder de druk uit spelen en komen ze een aantal keren voor de keeper Jan van Asperen van SNS die niet alleen fysiek duidelijk aanwezig is maar zeker ook verbaal een steun in de rug is voor de spelers van SNS.

Waar beide ploegen niet tevreden zijn met een punt , maar iedereen langs het veld denkt aan een gelijkspel is het in de 89e minuut een overtreding op Olaf Sap , duwen in de rug, scheidsrechter van Drunen twijfelt geen moment en wijst resoluut naar de stip, strafschop dus, benut door Olaf Sap zelf 1-2.  Hierna werd het er niet gezelliger op in het veld het was dan ook voor GOZ een opluchting dat het eindsignaal klonk na 4 minuten extra tijd.

Gele kaarten voor GOZ: Arnold Coppens, Rick de Ruiter en (2 x geel)Rick in t Veld.

Voor SNS : Paul Looij.