92'

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 3e klasse 04

10 december 2016 15:00

Opstelling GOZ JO19-1

Zaterdag 10 december, het einde van het jaartal 2016 nadert, nog 2 belangrijke wedstrijden staan er voor GOZ O19 op het programma.
Vandaag de clash met de nummer 3 uit de competitie Capelle, deze ploeg verloor tot nu toe slechts één maal en wist de overige wedstrijden overtuigend af te sluiten.

Eenmaal aangekomen in Capelle bleek de grasmat erg veel weg te hebben van het voormalige trainigsveld van GOZ, meer zand en aarde als gras.
De voormolen brigade begon overtuigend aan het duel, en Capelle kwam er niet aan te pas. Toch was de eerste grote mogelijkheid voor Capelle, doelman Jelle raakte een terugspeelbal verkeerd en deze belandde in de voeten van de spits van de tegenstander, deze probeerde met een goed schot Jelle direct te verschalken maar deze corrigeerde deze keurig.

Hierna was het tijd voor de oranje zwarte, in de 15e minuut kopte Victor een corner van Wessel onhoudbaar tegen de touwen 0-1, niet veel later herhaalde Gijs Bijvoets ditzelfde trucje 0-2.

De scheidsrechter leek een slechte dag te hebben, want ik citeer hier de supporters van Capelle na afloop: De laatste 20 jaar niet zo'n slechte scheidsrechter meegemaakt op de velden.

Nadat deze meerdere pittige overtredingen door liet gaan of wegwuifde met voordeel beloonde hij Mike Stok in de 35e minuut met een gele kaart, en in de 40e minuut was ook Joey aan de beurt.
Dit zorgde ervoor dat we na rust nog een korter periode met 9 man verder moesten. Door goed compact te spelen wist GOZ geen schade op te lopen.
Juist toen we weer compleet waren, deelde de scheidsrechter een cadeautje uit aan de tegenstander, een strafschop voor een speler die over zijn eigen veters struikelde, deze werd benut 1-2.

De wedstrijd werd hierna erg rommelig, maar GOZ kwam niet in de problemen in de 82e minuut ging de wedstrijd op slot, Ricky schoot weg en werd binnen de 16 van achteren het scoren ontnomen, Penalty!
Joey settelde zich achter de bal en schoot keurig binnen 1-3. De ban was gebroken en GOZ ging door in de 88 min. schoot Ricky keurig diagonaal binnen 1-4.
In de 92e minuut sloot Gijs de wedstrijd af met een "bewuste"  hakbal uit een corner van Wessel 1-5.

Met deze goede overwinning zijn er goede zaken gedaan op de ranglijst, het gat naar de nummer 3 bedraagt nu 3 punten met een wedstrijd minder. Als komende zaterdag het inhaal duel met de Zwervers winnend afgesloten wordt, staan we op gelijke hoogte met SHO en wordt de eerste wedstrijd na de winterstop een extra mooi affiche.