Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

10 oktober 2015 14:30

Kraak, S.C.

Opstelling

Tegen een opponent waar de mannen van Marcel Langeveld op papier toch punten van zouden moeten pakken is dat afgelopen zaterdag opnieuw niet gelukt. De oranje zwarten blijven daardoor met één schamel punt uit vijf wedstrijden onderaan bungelen in 3C. Was het vorige week tegen NSVV nog het goede spelniveau waar de trainer moed uit kon putten, deze zaterdag werd ook het vereiste niveau een groot deel van de wedstrijd niet gehaald en dat is zorgelijk.

Bij aanvang van de wedstrijd moest GOZ het initiatief laten aan EBOH en had het na enkele minuten geluk dat Ricardo v.d. Merwe van EBOH in kansrijke positie overschoot. Rond de 10e minuut had GOZ een aantal mogelijkheden bij 2 corners op rij maar de EBOH goalie wist zijn doel schoon te houden. In de 16e minuut was het EBOH dat de score opende. Door zwak ingrijpen van GOZ op het middenveld kon de ploeg uit Dordrecht over rechts een aanval opbouwen waarbij Ricardo v.d. Merwe met een strak schot in de korte hoek keeper Ryan Wemmers verschalkte, 0-1. Na deze treffer kwam het initiatief weer wat meer bij GOZ en had het ook kans op de gelijkmaker o.a. toen Arnold Coppens na een corner in vrije positie zijn hoofd niet goed tegen de bal kon zetten. GOZ speelde een matige eerste helft, was vaak slordig in de passing en hielp EBOH op die manier aan een aantal doelrijpe kansen. Gelukkig was keeper Ryan Wemmers wel bij de les en wist hij erger te voorkomen. Kort voor rust had GOZ de pech dat arbiter Kraak een inzet van EBOH die op de hand van Wesley van Gijzen kwam tot penalty promoveerde. Er was absoluut geen sprake van opzettelijk hands maar de scheids wees gedecideerd naar de stip en drukte hiermee in negatieve zin zijn stempel op deze wedstrijd. Leroy Verkerk van EBOH schoot dit buitenkansje feilloos binnen, 0-2.

GOZ begon ongewijzigd aan de tweede helft speelde met wat meer risico om de aansluitingstreffer te forceren. Rond de 53e minuut waren er enkele gevaarlijke momenten voor het doel van de EBOH keeper na scherp genomen corners maar geen van de GOZ aanvallers kreeg voet of hoofd tegen de bal. De wedstrijd lag meer open als de eerste helft en daardoor ontstonden er voor EBOH mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. GOZ probeerde het wel maar mist vooral voorin de daadkracht om kansen in doelpunten om te zetten. In de 86e minuut was er echter geen kans voor nodig om tot score te komen. Van buiten het strafschopgebied haalde Robin Vollebregt ineens uit en verraste met een prachtig schot EBOH keeper Donny v.d. Laars, 1-2. GOZ zette nog eens flink aan maar het was EBOH dat in de counter het gevaarlijkst werd. Doelman Ryan Wemmers wist in de laatste minuut nog een aantal maal op miraculeuze wijze te redden. De wedstrijd kreeg naast het verlies van 3 belangrijke punten voor GOZ nog een vervelend staartje omdat aanvoerder Ferry de Heer in de laatste seconden van de wedstrijd nog rood gepresenteerd kreeg voor natrappen.

Veel werk aan de winkel voor trainer Marcel Langeveld. Vervelend is ook dat de eerstvolgende wedstrijden niet de makkelijkste tegenstanders op het programma staan. Volgende week speelt GOZ uit tegen lijstaanvoerder VVOR en de week erna wacht de inhaalwedstrijd tegen de nummer 2 ZBC ’97. Hopelijk geven deze tegenstanders het team de juist motivatie en kunnen ze voor een stunt zorgen.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Arnold Coppens (Gerben de Winter), Bas den Hartogh, Wesley van Gijzen, Tim de Ridder, Jimmy v.d. Hoeven, Ferry de Heer, Erwin Roquas (Martin Herlaar), Bradley van Driel, Robin Vollebregt, Koen v.d. Ende.

Kaarten: Koen v.d. Ende geel (93e), Ferry de Heer rood (94e).