5 november 2016 11:30

Nieko Kamping

Opstelling

Zaterdag 5 november verzamelde een uitgedunde ( griep, werk, school, blessures) selectie van GOZ O19 zich op het zonnige sportpark de Erve, voor het 2e competitieduel.
Vorige week werd met goed spel en een hoop werklust een keurige overwinning behaald op bezoek bij Slikkverveer, vandaag stond Overmaas O19-1 op het programma,een totaal onbekende tegenstander.

De sfeer in de groep was goed, en het vertrouwen in een goed resultaat was aanwezig. De meesten mannen hadden er net een tentamenweek opzitten en waren toe aan wat ontspanning.
De herfst had zijn intrede gemaakt, en had het doelgebied in veld 3 bedekt met een dikke laag bladeren, om rare of gevaarlijke situaties te voorkomen, ging Marcel gewapend met een bladblazer en hark en een kruiwagen deze massa te lijf, en zorgde ervoor dat er om half 12 afgetrapt kon worden op een keurige grasmat.

GOZ begon de wedstrijd sterk en overtuigend, de bezoekers mochten dan ook van geluk spreken dat het na een paar minuten al niet tegen een achterstand aankeek, een goed schot van Victor werd door de doelman gepareerd. Hierop volgde een regen aan corners voor de Voormolen brigade, welke allemaal voor gevaar zorgde, maar een treffer leverde het helaas niet op.

Het leek erop alsof de tegenstander een engeltje meegebracht had, en deze op de lat plaats had laten nemen, want om wonderbaarlijke redenen werd met regelmaat het aluminium geraakt, daarnaast stond de doelman een aantal keer in de weg, of stonden we net op de verkeerde plek of kwamen een teenlengte te kort om het net te doen bollen.

De alom bekende voetbalwet deed hierna zijn intrede, als je zelf vergeet te scoren doet de tegenstander het wel, na precies een kwartier spelen was daar de eerste ( wat later bleek ook de laatste) kans voor de bezoekers, de spits wist hier wel raad mee en zette de 0-1 op het scorebord.
Even liet GOZ zich hierdoor van de kaart brengen, maar na dik een half uur was de dominantie weer terug. Het engeltje deed echter exact waarvoor hij meegekomen was, waardoor ondanks de vele mogelijkheden de bezoekers hun voorsprong behielden.
Vlak voor rust was het dan toch raak Pepijn stond na een carambole via, paal en doelman op de juist plaatse plaats om de 1-1 binnen te tikken, en verdiende goal.

In de rust werd aangegeven dat we prima voetbal op de mat legde, maar soms teveel energie in de verkeerde zaken staken. 2e helft rustig blijven kansen zouden we echt wel weer creëren, en we voelde dat we deze tegenstander nog wel iets meer onder druk konden gaan zetten.

in de 2e helft was dezelfde lijn zichtbaar, zoals deze in de eerste helft uitgezet was. Een beter GOZ met een sterk spelende verdedigende linie, de aanvallers van Overmaas kregen geen kans om hun acties te maken en mede hierdoor had Jelle een rustige middag.

Aan de andere kant leek de Engel vertrokken te zijn, ik denk dat het herfstweer wat was op komen zetten hem niet aanstond, want de eerste mogelijkheid na rust, welke ontstond uit een snel genomen vrije trap door Pepijn vanaf het middenveld, waarmee hij Ricky 1-1 met de doelman zette werd beheerst afgerond 2-1.

De Voormolen brigade bleef met veel druk naar voren voetballen, niet veel later werd de wedstrijd op slot gegooid. Een mooie combinatie over verschillende schijven werd tot doelpunt gepromoveerd door Wessel 3-1.
Overmaas had moeite met de vele bewegingen en positiewisselingen van de Oranje Zwarte mannen, daarnaast waren af en toe schitterende combinaties of individuele acties te zien.
Het was dan ook niet verrassend dat de eindstand op het scorebord gezet werd door de sterk spelende Victor, hij dribbelde zich een weg door de defensie, en schoof de bal keurig met zijn chocolade been in de verre hoek 4-1.

Het niveau van de wedstrijd zakte mede door de flinke regenbuien en de koud die daarbij kwam kijken naar aan lager niveau, de wedstrijd was gespeeld en het was wachten op het laatste fluitsignaal. Helaas wist GOZ de wedstrijd niet met 11 man de eindigen, Dion liet zich vlak voor tijd uit de tent lokken en zijn reactie moest die bekopen met een onnodige gele kaart.

Al met al een keurig resultaat, een en schitterende competitie start.

Deze week zijn de mannen 2 keer te bewonderen op sportpark de Erve.

Woensdag 9 november tegen 1e klasser IJVV de zwervers om 20:00 uur ( voetbalrijnmond cup)
Zaterdag 12 november om 11.30 uur tegen Smitshoek JO19-4 ( competitie).