GOZ JO19-1

Onder 19 zaterdag, JO19-1, 3e klasse 04

29 oktober 2016 13:15

Opstelling GOZ JO19-1

Zaterdag 29 oktober was daar eindelijk de competitie start voor de mannen van vv GOZ O19, na een lange bekerreeks en een aantal oefenduels begon vandaag het echte werk.
Een pittige indeling, waarin wekelijks op niveau gestreden zal moeten worden voor de 3 punten.

De eerste competitiewedstrijd was tegen een bekende, Slikkerveer O19-2 . In de beker mochten we ook al op bezoek bij de gastheren uit Ridderkerk, we kunnen wel zeggen dat buiten het resultaat dit toen de minst leuke wedstrijd uit de bekerronde was, een dwalende arbiter die alles vanuit de middencirkel beoordeelde, en een tegenstander die intimideerde en een hard duel niet schuwde, dit beloofde niet veel goeds voor de eerste competitieronde.

Net als bij de eerste wedstrijd had de scheidsrechter vertraging opgelopen, toen de beste man het veld betrad herkende we hem weer van de vorige keer, daar zouden we geen plezier aan beleven.

De Voormolen brigade begon de wedstrijd wat onrustig, bij balbezit hadden we controle en werd er keurig positie spel gespeeld, met vloeiende aanvallen en veel dynamiek, verdedigend waren we zoekende, zaten niet kort en fel genoeg in het duel en gaven de tegenstander te veel ruimte en tijd om een passende keuze te maken.

Een aantal keer werd een lange bal van achteruit verkeerd ingeschat waardoor er gevaar voor het doel van Jelle ontstond. Dit resulteerde echter slechts in 1 opgelegde kans. De rechtsbuiten van slikkerveer kwam 1-1 met Jelle, probeerde de bal over de doelman heen te lepelen, maar Jelle liet zicht niet verrassen en pakte de bal katachtig uit de lucht.

GOZ domineerde voetballend gezien het grootste deel van de eerste helft, in het eerste half uur werden er ook kleine mogelijkheden gecreëerd, met name over de flanken was GOZ gevaarlijk.

De eerste grote kans was direct raak, het een combinatie over rechts welke voor Rick Jeanson pamklaar neergelegd werd voor debutant Vincent Laats, deze controleerde de bal en schoof hem in de verre hoek 0-1.
Niet veel later opnieuw een aanval over de rechter flank helaas kon deze door de naar binnengekomen Tom de Ruijter niet afgemaakt worden.
In de 40e minuut was het wel raak, opnieuw een aanval over de rechter flank, Vincent zag op de 16 meter aanvoerder Wessel inkomen lopen, legde de bal neer en Wessel ronde deze beheerst af in de korte hoek 0-2.

Een comfortabele ruststand, maar uit ervaring weten we dat dit nog geen zekerheid biedt voor de stand na 90 minuten. Het was belangrijk de tegenstander niet het gevoel te geven dat ze terug konden komen in de wedstrijd, de 0 houden en proberen zelf de wedstrijd op slot te gooien.

De tegenstander had waarschijnlijk een donderpreek gehad, want deze kwamen eens stuk feller en gedrevener de kleedkamer uit, dit resulteerde in de aansluitingstreffer in de 55e minuut. Slikkerveer kreeg vertrouwen, en bij GOZ sloeg de onrust even toe.
In de 65e minuut echter een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien, Rick schoot aan de linkerkant een aantal verdedigers voorbij en gaf de bal strak voor, helaas kwamen zowel Dion als Vincent net een centimeter te kort om het net te doel bollen.

In de 79e minuut kwamen de Oranjezwarte er met een counter uit, de tegenstander gooide zich halverwege eigen helft met hebben en houden voor de bal en sloeg deze weg met zijn hand, i.p.v. deze actie te bestraffen met een kaart en het ontnemen van een 100% scoringskans kreeg Dion geel voor zijn opmerking op de leidsman,

Dit betekende  dat de laatste minuten van de wedstrijd met 10 man voortgezet diende te worden, tegen een Slikkerveer dat bloed rook. GOZ kwam onder druk te staan, maar met bloed zweet en tranen werd de voorsprong verdedigd.

De scheidsrechter verbaasde de technische staf, toen Dion terug het veld in mocht komen. Een gele kaart betekend namelijk 10 minuten tijdstraf en gezien het feit dat op het moment dat deze straf verstreken was de tijd er eigenlijk opzat leek dit een vreemde situatie. De keuze was achteraf duidelijk, op het moment dat de leidsman affloot stonden er inmiddels 102 minuten op de klok.

3 punten mee naar de Erve de beloning voor een helft goed dominerend voetbal, en een helft met karakter strijd en beleving.

Volgende week het thuisduel tegen Overmaas om 11:30 uur.