GHVV13 JO19-1

15 oktober 2016 11:00

Pim Feelders

Opstelling

Zaterdag 15 oktober, de eerste zaterdag van de herfstvakantie en zonder KNVB programma, de bekerronde zit erop, en de mannen zijn in afwachting op de competitie indeling.

Deze dag stond er een oefenpot op het programma tegen  2e klasser GHVV13. Een grote groep mannen verzamelde zich in de kleedkamer 17 stuks om maar precies te zijn, keuze genoeg voor de trainer.

De laatste 2 bekerduels waren niet naar behoren, en ook de laatste training was niet op niveau. De jongens hadden wat moeite elkaar te vinden, en als eenheid te fungeren, helemaal niet gek aangezien we pas 2 maanden bezig zijn met een compleet nieuwe groep.

Om iets meer zekerheid en controle in het spel te brengen, werd er gekozen voor een 4-5-1 systeem, waarin compact gespeeld zou worden en met snelheid de aanval gezocht zou gaan worden. De mannen hadden er zin in.

Het eerste kwartier was rommelig, de mannen werden verrast door het 4-4-2 systeem van de tegenstander, en af en toe keken ze elkaar vragend aan, in deze periode wist GHVV af en toe sterk door te komen, na 8 minuten maakte een verdediger van GOZ een overtreding in de 16 Strafschop! Deze strafschop werd door doelman Jelle vakkundig op de lat gekeken en zo bleef het 0-0. Het was echter aanvoerder Mike Stok die de bezoekers met een eigen doelpunt in de 15e minuut aan een voorspong hielp.

Hierna kregen de Oranje Zwarte steeds beter in de gaten wie welk poppetje op moest pakken en kwamen ze steeds beter In de wedstrijd. Kansen werden er niet meer weggeven, aan het eind van de eerste helft werden de mannen wat brutaler en zochten af en toe de aanval. De sterk spelende Joey van Doorn dribbelde zich een weg door het centrum maar helaas miste zijn schot precisie. In het restant van de eerste helft deelde GOZ nog wat spelde prikken uit maar de ruststand bleef 0-1.

De 2e helft werd vanwege het degelijke spel in de eerste helft met dezelfde spelopvatting gestart, GOZ toonde meer bravour en 2 minuten na rust schoot spits Ricky Jeanson keurig de 1-1 binnen na eengoede steekbal van Joey.

GHVV kwam niet meer in het spel voor en raakte hierdoor wat in de war, GOZ bleef geduldig en speelde goed vanuit de formatie, iedereen bleef in beweging en er werd heerlijk gecombineerd. Er kwamen steeds meer kansen, en de verdediging van GHVV wist zich geen raad met de bewegende aanvallers en de  inschuivende middenvelders. Dit resulteerde in de 2-1 voor GOZ, linksbuiten Jean dribbelde naar binnen, en stuurde met een mooie steek pas de naar binnengekomen Wessel weg, deze kapte de verdediger uit en schoot de bal keurig binnen met zijn chocolade been.

GOZ bleef het spel domineren, gaf geen ruimte weg en speelde zichzelf met goed spel richting de goal van de tegenstander, helaas stond het vizier niet altijd even scherp vandaag en vergaten ze de wedstrijd op slot te gooien.

Het was controlerende middenvelder Victoe Boere die de wedstrijd  definitief in het voordeel van GOZ besliste na een goede actie van Rick Jeanson. een verdiende overwinning.

Een hele goede wedstrijd en een verdiende overwinning tegen een team wat in de 2e klasse uitkomt.

Volgende week wacht het oefenduel tegen 's-Gravendeel om 11:00 uur op de Erve.