8 oktober 2016 11:30

Jaco Hazelbag

Opstelling

Zaterdagochtend 8 oktober, een zonnig tafereel op sportpark de Erve.
Voor de mannen van O19 stond de 2e wedstrijd deze week op het programma, afgelopen maandag gaven de mannen een comfortabele 2-0 voorsprong bij rust weg en werd er slechts een punt behaald tegen Barendrecht. Vandaag het duel tegen de buurman SSS, vooraf werd er een beetje lacherig gedaan over de resultaten van SSS, welke wisselvallig te noemen waren. Nu wil het zo zijn dat de mannen van O19 de laatste weken zelf ook vrij wisselende resultaten neerzetten en zelfs tijdens de wedstrijden van goed voetbal, zomaar ineens weg kunnen zakken richting de ondergrens, iets waar aan gewerkt moet worden.

Tijdens de wedstrijdbespreking werd er afgesproken hoog druk te gaan zetten, en elke bal op de helft van SSS direct af te jagen om ze het voetballend onmogelijk te maken. Van deze afspraak was vanaf minuut 1 niets te zien, het leek wel of de mannen lood in hun schoenen hadden, ze kwamen amper vooruit en van druk zetten was al helemaal geen sprake.

De eerste 20 minuten was de wedstrijd redelijk neutraal, wel zaten er behoorlijk wat slordigheden in het spel van de Oranje zwarte, ballen sprongen van de voet, er werd onnodig met de bal gelopen en de aansluiting tussen de linies gebeurde te weinig, hierdoor kreeg GOZ geen grip op de wedstrijd. Het was dan ook SSS die dankbaar gebruik maakte van deze fouten, en na geklungel achterin scoorde de bezoekers de 0-1.

GOZ leek hier niet wakker van de schrikken, en klungelde rustig verder niet veel later resulteerde dit in de 0-2, nu leken de mannen wel wakker te worden en er werd meer naar voren gevoetbald, zonder echt gevaar te creëren . Het was echter spits Ricky Jeanson die met een solo GOZ terug in de wedstrijd bracht 1-2.

Helaas was dit van korte duur en nog voor rust zorgde SSS voor de 1-3 ruststand.

Het donderde in de kleedkamer bij rust, meerdere malen dit seizoen is gebleken dat deze groep fantastisch kan voetballen, maar te slordig en te laks in het veld omgaat met situaties. De standaard afspraken worden vergeten, er is geen rust aan de bal, wordt teveel gelopen en gedraaid met de bal, en de linies vallen uit elkaar. De rug moest geregd worden, want bij winst zouden de mannen keurig 3e worden in de bekerpoule.

De 2e helft was het tegenovergestelde van de eerste helft, vanaf het fluitsignaal zaten de mannen er boven op, er werd getracht druk te zetten, en via de flanken werden de combinaties gezocht. De verdediging zat kort in de duels en SSS kreeg geen ruimte meer om ook maar iets uit te richten.

Na ongeveer een uur spelen gaf het scorebord dan ook 3-3 aan door 2 goals van Joey van Doorn, een intikker na een goede actie van Ricky Jeanson  over de rechter flank, en een keurig ingeschoten strafschop.

Helaas namen de mannen hierna weer wat gas terug de wedstrijd bleef in handen van de Oranje Zwarten maar buiten een bal van Victor op de lat, kregen beide ploegen geen opgelegde kansen meer. De eindstand vandaag 3-3. Een uitslag die voor de 2e keer deze week op het scorebord stond, en waarin de mannen zichzelf 2x te kort hebben gedaan.

Een tevreden gevoel over de 2e helft, de mannen hebben de rug gerecht en laten zien dat ze voor elkaar door het vuur gaan, met goed voetbal en leuke combinaties.

De 2e helft is waar op voortgeborduurd gaat worden richting de competitie die zal starten op 29 oktober.  De komende twee zaterdagen kunt u de mannen bewonderen op de erve:

Zaterdag 15-10 11:00 uur tegen 2e Klasser GHVV O19
Zaterdag 22-10 11:00 uur tegen 4e Klasser 's-Gravendeel O19