Onder 19, JO19-1, Groep 3 01

17 september 2016 14:00

Opstelling GOZ JO19-1

Zaterdag 17 september wachtte de mannen van GOZ O19 een uitduel bij Slikkerveer in Ridderkerk.
De groep was redelijk compleet, al was het na een week waarin een griepvirus door de groep gegaan was afwachten hoe fit iedereen aan de wedstrijd kon beginnen.
Het was fantastisch voetbalweer, zonnetje scheen maar de extreme hitte van de afgelopen weken was verdwenen.

Ruim op tijd arriveerde de mannen op het complex van Slikkerveer, kleedkamer was beschikbaar ( is wel eens anders geweest), grasmat lag er goed bij, en het veld was beschikbaar voor een goede warming-up, om 14:00 uur stonden de mannen dan ook gereed voor de aftrap, maar helaas bleek voor de 3e uitwedstrijd dit seizoen opnieuw geen scheidsrechter beschikbaar.  Ongeveer 10 minuten later als gepland kon alsnog met een scheidsrechter aan de wedstrijd begonnen worden.

GOZ begon de wedstrijd scherp en vol overtuiging, de eerste 10 minuten ging de bal vloeiend rond en op de momenten dat Slikkerveer de bal had, stond GOZ goed in positie waardoor de tegenstander moeite had een medespeler te bereiken. Dit zorgde binnen de groep van Slikkerveer meteen voor verwijten naar elkaar.

GOZ bleef druk geven en na ongeveer een kwartier gaf het scorebord 0-2 aan door goals van Ricky Jeanson en Victor Boere. Hierna veranderde het gezeur van de tegenstander onderling, naar GOZ. Natrappen, schoppen, praten en toneelspel werden orde van de dag. De opgetrommelde scheidsrechter had weinig grip op de pot en floot maar willekeurig een kant op, soms werd natrappen beloond met een vrije trap voor Slikkerveer, omdat de speler van GOZ die de trap net wist te ontwijken er een opmerking over maakte.  Praten was uit den boze vond deze beste man.

Na ongeveer een half uur spelen scoorde Slikkerveer vanuit buitenspel positie, Marcel stak overtuigend de vlag in de lucht, maar de scheidsrechter constateerde vanuit de Middencirkel ( dit was zijn werkgebied deze wedstrijd). Dat deze speler geen buitenspel stond. 1-2.
De speler die scoorde maakte hierna nog een showtje voor de dug-out van GOZ, om het vuur wat verder op te stoken.

GOZ liet zicht verstandig genoeg niet meeslepen in het onvriendelijke spel van de tegenstander en het aparte fluitgedrag van de scheidsrechter, en zorgde voor een veiligere marge in de rust. Ricky Jeanson verdubbelde zijn doelpunten aantal deze helft door een voorzet van Mike Stok keurig binnen te koppen.  1-3.

De 2e helft begon GOZ voortvarend na nog geen minuut zag Ricky Jeanson zijn schot van 40 meter net over de lat stuiteren, dit had de wedstrijd vroeg op slot gegooid, maar helaas werd deze mooie poging niet beloond. De wedstrijd viel stil 20 minuten lang gebeurde er weinig op een aantal felle duels, mooie toneelstukjes en rare beslissingen na.

GOZ schrok wakker van de 2-3 die uit het niets viel, de marge werd weer klein en de tegenstander zag profijt ontstaan uit hun harde spel. GOZ rechtte de rug en zorgde in het laatste kwartier voor een overtuigende eindstand van 2-5 Ricky Jeanson tekende voor zijn 3e treffer deze middag en aanvoerder Wessel 't Hoen deed de deur definitief dicht.

De punten mee naar de Erve, maar voetbal is met een tegenstander met de spelopvatting als deze zaterdag, en een scheidsrechter die een wedstrijd niet onder controle heeft toch geen leuk spelletje meer.