GOZ JO19-1 pakt eerste 3 punten in Oud-Beijerland

GOZ JO19-1

Onder 19, JO19-1, Groep 3 01

3 september 2016 12:15

Opstelling GOZ JO19-1

Ook voor de tweede officiële wedstrijd van het seizoen stond een uitwedstrijd op het programma. Dit maal mochten de mannen van GOZ aantreden tegen SHO uit Oud-Beijerland. De omstandigheden waren een stuk aangenamer dan vorige week. Geen subtropische tempraturen, een kleedkamer en een scheidsrechter. Goede ingrediënten voor de eerste 3 punter van het seizoen.

Stipt 15 minuten over 12 werd er afgetrapt voor 90 minuten voetbal. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd leek het een niet al te zware middag worden voor het gemengd oranje zwart. De echte grote kansen bleven nog uit. Na de redelijke openingsfase zakte het niveau weg en de ruimtes tussen verdediging en aanval werden groot. Hierdoor werd het erg rommelig en leek het soms meer op ping-pong. Toch wist de prima spelende Joey de 0-1 op het scorebord te zetten na een goede actie over de linkerkant.

Door deze tegenslag raakte de tegenpartij lichtelijk gefrustreerd. Dit resulteerde in een gele kaart voor een middenvelder van SHO, waardoor hij 10 minuten op het strafbankje mocht plaatsnemen . Dit werd zeer efficiënt uitgebuid door de Mijnsheerenlanders. De laatste lijn schoof verder naar voren, waardoor de verdediging van de tegenstander constant onder druk kon worden gehouden. Na een prima combinatie op het middenveld was het uiteindelijk Victor die opnieuw Joey in de gelegenheid bracht om het netje te laten bollen. 0-2, wat tevens de ruststand was.

De tweede helft werd hervat met het spel waarin het de eerste was geëindigd. Goede combinaties, inzet en gedrevenheid zorgde ervoor dat Joey wederom tot scoren kon komen. Het mag dan geen zuivere hattrick zijn, maar daar geven wij niet om. Een kwartier voor rust werd de uitstand bepaald. De uitgeslapen Rick schoot prima binnen op een pass van Joey. Na deze fase nam de ploeg gas terug en vond men het wel prima. Toch werd de 0 gehouden. Dit was niet vanzelfsprekend. De verder prima fluitende arbiter gaf een strafschop aan de thuisploeg. Jelle wapende zich en keerde de elfmeter trap uitstekend. Ook in de minuten daarna liet hij zien dat hij niet zomaar te passeren is. Met attent keeperswerk zorgde hij voor de verdiende 0-4 eindstand.

Uiteindelijk een prima overwinning. Het trainersduo was zeker tevreden, maar realiseerde zich ook dat, met wat meer concentratie en vernuft, de score hoger in het voordeel had kunnen uitvallen. Op naar volgende week!