89'

Onder 19, JO19-1, Groep 3 01

27 augustus 2016 15:30

Opstelling GOZ JO19-1

Zaterdag 27 augustus ging het officiële seizoen beginnen voor de mannen van JO19-1 met een bekerduel in Numansdorp tegen NSVV JO19-2.

De wedstrijdvoorbereiding was verre van ideaal te noemen, buiten het extreem warme weer en de late aanvangstijd van 15:30 uur, was de ontvangende partij niet geheel voorbereid. Ruim op tijd arriveerde de mannen op het complex van NSVV, aangekomen bleek echter dat een onbekende partij in de aangewezen kleedkamer zat, hierdoor was het pas mogelijk een kwartier voor aanvang van de wedstrijd om te kleden.
Snel naar buiten voor een korte maar felle warming-up de tijd drong echter.

Helaas bleek dit niet het geval, de scheidsrechter besloot slechts enkele minuten voor aanvang van de wedstrijd de Dames van NSVV te gaan fluiten, omdat deze zonder scheidsrechter zaten. Nu zaten wij dus met de gebakken peren, geen scheidsrechter en op de club niemand die dit over wilde nemen. Na lang rondbellen vonden ze iemand die zich beschikbaar stelde te fluiten.

Aanvangstijdstip nu dus 16:00 uur, daarnaast maakte JO19-2 rijkelijk gebruik van het late tijdstip door een aantal krachten vanuit JO19-1 op te roepen, welke een bepalende rol speelden in het spel van de Numansdorpers.

De wedstrijd begon mede door de rare voorbereiding en het warme weer traag, beide ploegen hadden moeite de ruimtes aan te lopen, en de drinkpauze halverwege de eerste helft was dan ook aangenaam noodzakelijk. Het 2e stuk van de eerste helft werd een stuk aantrekkelijker, GOZ durfde de bal meer rond te laten gaan, en er werd vanuit achteruit opgebouwd.

In de 35e minuut was het rechtsback Kaya, die met een wereldpass de bal achter de defensie van NSVV legde, aanvalsleider Ricky Jeanson wist met deze mogelijkheid wel raad en schoot de 0-1 binnen. GOZ hielt controle over de wedstrijd, maar één moment van onoplettendheid zorgde voor een ruststand van 1-1.

De 2e helft begon niet zoals gepland, GOZ speelde slordig en paniekerig, veel lange ballen en onnodig balverlies zorgde ervoor dat NSVV steeds beter in de wedstrijd kwam, een aantal keer kwam GOZ goed weg, maar na ca. 52 min. was het dan toch raak 2-1.
Alsof ze hierdoor wakker schrokken, schakelde GOZ een versnelling omhoog en zo was het slechts 5 min later compleet omgebogen 2-3! Beide goals ontstonden door keurig uitgespeelde aanvallen over de flanken met als eindstation Jesse van der Hoek en Joey van Doorn.

De Voormolen brigade bleef druk zetten op de tegenstander, en creëerde nog enkele goede mogelijkheden, die regelmatig stuitte op de sterk keepende doelman van NSVV.

Vlak voor tijd leek GOZ de wedstrijd nog in hun voordeel te kunnen beslissen, na een goede actie van Joey wees de scheidsrechter naar de stip. Dion den Toom stelde zich op achter de bal en schoot de bal hard naar de linkerhoek, de uitstekend keepende doelman van NSVV had hier echter een antwoord op en tikte de bal uit het doel.

GOZ vergat in de laatste fase de wedstrijd te controleren, en liet door de drang naar voren veel gaten vallen tussen de linies, dit gaf NSVV in de laatste minuut de ruimte een counter in te zetten welke de eindstand van 4-3 op het score bord zetten.

Ondanks de uitslag speelde GOZ een goede wedstrijd en zijn er veel positieve dingen te vermelden, de groep is gretig en met vlagen was het spel zichtbaar wat de trainers voor ogen hebben.

Volgende week een nieuwe kans op punten als de Oranje Zwarten op bezoek gaan bij SHO.