Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

3 oktober 2015 14:30

Brouwer, W.

Opstelling GOZ 1

De Hoekschewaard derby tegen de ploeg uit Numansdorp werd met een geflatteerde 3-0 eindstand afgesloten. GOZ liet deze middag opnieuw prima veldspel zien en met name de 1e helft had het ook een licht veldoverwicht. Het maken van doelpunten blijkt op derde klasse niveau tot op heden lastig voor de oranje zwarten en zo moest het toch de winst laten aan NSVV dat pas laat in de 2e helft de score wist te openen.

Vanwege blessures begon GOZ met een iets gewijzigde opstelling, Robin Vollebregt (terug van een blessure), Jimmy Verhoeven en Erwin Roguas begonnen in de basis. Bij aanvang van de wedstrijd had GOZ een licht overwicht en oogde het bij NSVV allemaal wat onzeker wat resulteerde in veel foute passes. De eerste kans was in de 10e minuut echter voor NSVV, een goed ingeschoten vrije trap kon door Ryan Wemmers tot corner worden gewerkt. Ook GOZ was een aantal malen gevaarlijk voor het doel van NSVV en in de 21 minuut waren daar na een corner verschillende doelpogingen maar steeds werd de bal weer uit het doel gewerkt. Keeper Ryan Wemmers kon in de 28e minuut met uiterste krachtsinspanning een prima afstandschot van NSVV tot corner verwerken. Ook aan de andere kant moest doelman Melvin Kruithof tot het uiterste gaan op een prima afstandschot van Robin Vollebregt. Ondanks het zwakke begin van NSVV kreeg het halverwege de 1e helft toch wat meer grip op de wedstrijd. GOZ acteerde zeker niet onverdienstelijk en de 0-0 ruststand was dan ook een juiste afspiegeling van het spelbeeld.

Ook de 2e helft pakte GOZ de draad weer goed op en deed het niet onder voor opponent NSVV. Met kleine kansen over en weer leek de wedstrijd behoorlijk in evenwicht. In de 72e minuut trok NSVV echter toch aan het langste eind. Na een corner ziet ex GOZ speler Leonard Bruijnzeel zijn kopbal via een GOZ verdediger in het doel belanden, geen mooie goal maar wel een uiterst pijnlijke voor GOZ. Na de goal doet GOZ er nog alles aan om de gelijkmaker te forceren maar echt doelrijpe kansen worden niet meer gecreëerd. In de 84e minuut valt dan ook nog de 2-0 en is de wedstrijd gespeeld. De GOZ verdediging is niet alert genoeg met het wegwerken van de bal in het doelgebied en de fysiek sterke spits Kelvin v.d. Giesen frommelt de bal in het doel. De 3-0 van opnieuw Kelvin v.d. Giesen in de 89e minuut kwam wel voort uit een goed uitgespeelde aanval van de Numansdorpers maar was alleen nog van belang voor de statistieken. Voor de goede orde moet nog gemeld dat de jonge scheidsrechter Brouwer een foutloze wedstrijd blies.

GOZ moet de wonden likken en zien dat het volgende week zaterdag thuis tegen EBOH weer met een fitte ploeg aan de start verschijnt. Met het vertoonde veldspel zit het wel goed maar de ploeg van trainer Marcel Langeveld moet ‘dodelijker’ worden in de afronding. Maar ook in verdedigend opzicht moet men 90 minuten bij de les blijven want op dit 3e klasse niveau wordt namelijk elk foutje afgestraft.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Arnold Coppens, Bas den Hartogh, Wesley van Gijzen, Tim de Ridder, Jimmy v.d. Hoeven ( 45e Martin Herlaar) , Ferry de Heer, Erwin Roquas, Olaf Sap (73e Bradley van Driel), Robin Vollebregt (80e Gerben de Winter), Koen v.d. Ende.