GOZ JO19-1

20 augustus 2016 14:30

Opstelling GOZ JO19-1

Zaterdag 20 augustus was het na ruim een week trainen tijd voor de eerste oefenpot in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Om 13:00 uur verzamelde de bijna geheel nieuwe groep zich op sportpark de Erve om niet veel later samen met een grote supportersgroep richting Goudswaard te vertrekken voor een oefenpot tegen 3e Klasser SJO Korendijk.

Middenvelder Victor Boere sloot 's morgens eerst bij het 2e aan, dit deed hij dusdanig naar behoren dat hij 's middags niet richting Goudswaard vertrok voor een oefenduel met JO-19, maar richting Rotterdam voor en bekerduel met het eerste.

Om half 3 floot de scheidsrechter voor het beginsignaal in het zonnige Goudswaard op een goede grasmat.
De eerste 20 min. waren rommelig, hier was duidelijk te zien dat beide ploegen nog zoekede zijn aan het begin van het seizoen, het baltempo was laag en van combinatievoetbal was nog geen sprake.

De ploegen waren de eerste helft aan elkaar gewaagd en de wedstrijd speelde zich dan ook voornameljk af op het middenveld, beide ploegen kende in de eerste helft één grote mogelijkheid, in de 25e minuut was het Enzo die namens GOZ voor het doel van de tegenstander verscheen maar zijn stift belande op de lat. Na 40 minuten moest doelman Jelle gestrekt naar de hoek om een goed genomen vrije trap uit de kruising te tikken, en zo was de terechte ruststand dan ook 0-0.

De 2e helft begon de Voormolen brigade met wat frisse krachten en wat aanwijzingen op zak. Langzaam kregen de oranje zwarte grip op de wedstrijd en werd de tegenstander hoog onder druk gezet.

Na 59 min. resulteerde dit in de 0-1 door de net ingevallen Pepijn die een vrije trap van Ricky keurig binnen schoof. Dit gaf extra vertrouwen en het baltempo ging omhoog.

In de 66e minuut ronde Joey goed doorzettingswerk en een mooie solo beheerst af 0-2. De tegenstander veranderde hierna na 4-4-2 en speelde daarmee de sterk spelende Mike Stok in de kaart, deze schoof nu veelzijdig met de bal aan de voet het middenveld in waar veel gevaar uit stond.

De wedstrijd was inmiddels 73 minuten oud toen spits Ricky Jeanson de keepster omspeelde en de bal tegen de touwen joeg 0-3.  De eindstand werd in de 80e minuut bepaald door de sterk ingevallen Pepijn, welke een schitterende pass van Ricky beheerst afrondde 0-4.

Al met al een mooi resultaat zo aan het begin van de voorbereiding.

Maandag aanstaande komt SJO Korendijk op bezoek bij de Erve, vanwege de afzegging van 's-Gravendeel.