3271BW
MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Op het onwaarschijnlijke tijdstip van 09.00 uur (NEGEN UUR) stond de wedstrijd gepland tussen de “Horrekijkers” en de “Takkenbossen” op Sportpark De Erve.

En het was koud, winderig en zwaar bewolkt.NB. Had deze wedstrijd niet in mei of juni kunnen worden gepland bij een graadje of 20?

Snel werden de verplichte handelingen verricht (toss en handjes schudden) waarna de wedstrijd kon beginnen.

Het was GOZ dat op dit vroege tijdstip het meest “wakker” bleek te zijn. Binnen 10 minuten stond de Oranje-Zwarte Brigade al met 3-0 voor. GOZ bleek namelijk dodelijk effectief te zijn in de counter, In de 5e minuut scoorde Rover de 1-0, in de 7e minuut dezelfde Rover de 2-0 en 2 minuten later (minuut 9) was het Glenn die de 3-0 op het (kapotte) scorebord noteerde.

Bij NSVV wist men niet wat men overkwam. NSVV was de ploeg die voetballend beter was maar zoals gezegd: GOZ was zeer effectief. Na de 3-0 greep de leider van NSVV in en zette het systeem om. En met succes zo zou blijken. In de 19 minuut werd, zij het met wat geluk, de 3-1 binnen geschoten. De “nieuwe” keeper van GOZ tastte mis. In de 27ste minuut maakte NSVV de, zoals de Engelsen zo mooi zeggen, de “anschluss-tor” en helaas voor GOZ viel in de 30ste minuut de gelijkmaker. Een knappe, zoals de Duisters zeggen, “remontada”, van NSVV.

De 3-3 bleek ook de ruststand te zijn in deze leuke, sportieve wedstrijd.

In de 2e helft bleek NSVV scherper te zijn dan GOZ. In de 1ste minuut na rust scoorde NSVV de 3-4. Voor het eerst deze wedstrijd een voorsprong voor de Numansdorpers. Heel lang konden zij echter niet genieten van de voorsprong want in de 49ste minuut was het aanvoerder, Josse, die op kracht door ging en de 4-4 binnen schoot. Hierna was de wedstrijd behoorlijk in evenwicht. Beide teams kregen wat kleine en grote kansen maar scoren wilde niet lukken. Tot de 62ste minuut.

De nr. 16 en  nr. 11 van NSVV, maakte in 2 minuten het verschil. In zowel de 62ste als de 63ste minuut wisten zij het doel van GOZ te vinden. Ineens stond het 4-6 en leek de wedstrijd gespeeld. Toen dezelfde nr. 11 in de 72ste minuut ook nog (met een behoorlijke pegel) de 4-7 scoorde, was het gedaan. De 5-7 in de 75ste minuut van Rover (vooruit, we noteren dus een hattrick voor Rover) was dan ook meer voor de statistieken.

In de absolute slotfase was er nog een opmerkelijk “incident”.

Een, ongelukkige, overtreding van 1 van de GOZ-spelers op een speler van NSVV was de aanleiding voor een aflevering van “Comedy-Capers”. Enkele spelers van NSVV vroegen aan de scheidsrechter of dit geen “gele kaart” zou moeten zijn? Heel eerlijk….. Het had een gele kaart “kunnen” zijn (behalve bij Bas Nijhuis natuurlijk….). De speler van GOZ werd uitgekapt en was te laat met zijn tackel. Het gebeurde bij de zijlijn, ver weg van de goal. 1 speler van NSVV, maakte een sprint van een meter of 40 en kwam richting de scheids.

“Heeft U geen kaarten bij U?”. Het antwoord van de scheids: “Uh, wacht even…. Ja hoor”. Hierop toonde de scheids hem de gele kaart met de woorden: “Een kaart vragen is een kaart krijgen, jij mag 10 minuten naar de kant”. Hierop reageerde de speler van NSVV heel sarcastisch: “Fijn weekend scheids”. Dit kon de scheids nog wel “waarderen” (als humor). Toen de speler het echter bleef herhalen, hierbij ook nog wat harder riep, met wat gebaartjes erbij en “stoer” ging doen, was de scheids het “beu”. De scheids riep de speler bij zich en toverde (met wat moeite) de rode kaart uit zijn kontzak en sprak de (legendarische) woorden: “Kijk eens jongen, deze is voor jou….. Heb jij eerder weekend dan ik…. En nu douchen”. Ook vroeg de scheids nog even naar de naam van de speler… Misschien stuurt de scheids de kaart nog wel per post naar de speler? Lol.

Vrij snel daarna was de wedstrijd afgelopen. NSVV was de terechte winnaar maar GOZ speelde ook een geweldige wedstrijd. Voor het publiek een leuke, mooie en doelpuntrijke wedstrijd en lekker sportief.

Na afloop werd er natuurlijk nog nagesproken over het “incident” met de scheidsrechter. De meningen waren verdeeld. Was dit niet een beetje kinderachtig van de scheids? Was dit niet een beetje “misbruik” maken van je “macht” als scheids? Had dit niet anders gekund?

De scheids gaf aan dat hij een “signaal” wilde afgeven aan ALLE spelers. In deze leuke, sportieve wedstrijd “paste” namelijk helemaal geen gele of rode kaarten. Spelers moeten “leren” dat scheidsrechters (ook) fouten kunnen maken. Dit moeten zij “leren” te accepteren. Commentaar geven of communiceren met de scheids “mag” maar op een “normale manier”. Vragen om kaarten is “not done”. En als de scheidsrechter aangeeft dat het “klaar” is, moet je niet doorgaan met “commentaar geven en/of doorzeuren”. Ga je wel door? Dan kan dit gevolgen hebben….

PS. Helaas heeft de scheidsrechter de speler van de kaarten niet meer gezien. Mocht hij dit verslag lezen?...... No hard feelings man. Je hebt wel humor en bent lekker adrem. Zit nu weer met een glimlach op mijn gezicht……

GOZ JO17-1 is nu een tijdje "vrij" . Op 20 april wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Vlotbrug. Als we de "geruchten" mogen geloven gaat dit een pittig potje worden. Tijd genoeg op hiernaar toe te leven dus.....