Mannen zaterdag, 1, 3e klasse/4e klasse P Nr12C - winnaar D nacompetitie

4 juni 2016 15:00

Belhadi, R.

Opstelling GOZ 1

Het is GOZ gelukt om als winnaar het tweeluik met FC Maense af te sluiten en daarmee het derdeklasserschap te behouden. Een knappe prestatie van de mannen van de vertrekkende Marcel Langeveld. De basis werd vorige week gelegd toen de thuiswedstrijd overtuigend met 3-0 werd gewonnen. Vandaag was het zaak om verdedigend geen steken te laten vallen en zolang mogelijk de nul te houden. Dat lukte uitstekend want na 90 minuten stond nog steeds de 0-0 op het score bord en kon GOZ een bescheiden feestje gaan vieren. De doelstelling voor het seizoen 2015-2016 was behaald en dat is gezien de vele blessures waar het team mee te maken heeft gehad dit jaar zeker een prestatie te noemen.

Vanaf minuut 1 was het spelbeeld duidelijk, FC Maense zocht met veel energie de aanval en GOZ beperkte zich tot verdedigen en probeerde met de counter tot score te komen. De aanvallende instelling van FC Maense bracht het team echter geen uitgespeelde kansen want verdedigend stond  het deze middag gewoon goed bij GOZ.  Leo de Jongh en Bas den Hartogh in het centrum en Arnold Coppens en Koen Vink op de flanken speelden een sterke pot deze middag. Samen met de opnieuw sterk acterende doelman Ryan Wemmers wisten zij de 0 te houden. Met name in de eerste helft waren er nog wel enkele dode spelmomenten waarbij soms een hachelijke situaties ontstond maar FC Maense wist die niet uit te buiten. Opvallend was dat de echt uitgespeelde kansen in deze wedstrijd juist weer voor GOZ waren. Zowel Robin Vollebregt als Jeroen Verschoor hadden de eerste helft alleen voor de Maense keeper de wedstrijd al vroegtijdig kunnen beslissen. De eerste mogelijkheid werd nipt over getikt door de uitgelopen doelman en bij de tweede kans ging de lob rakelings over het doel.

Na de rust een zelfde spelbeeld, een sterk aanvallend Maense dat veel meer balbezit had als GOZ maar dat niet tot echte kansen kwam. Naarmate de tweede helft vorderde nam het vertrouwen van GOZ in een goede afloop toe. Maense bleef steeds weer op dezelfde manier de aanval zoeken, de sterke GOZ verdediging gaf echter geen krimp. Ook nu weer counterde GOZ een aantal keren en had o.a. Robin Vollebregt halverwege nog een keer een kans om de wedstrijd te beslissen. De afscheid nemende aanvaller die vaak belangrijk is geweest voor GOZ had het vizier vandaag echter niet op scherp staan. Uiteindelijk werd dan toch nog vrij gemakkelijk het einde van de wedstrijd gehaald en speelt GOZ volgende jaar nogmaals in de 3e klasse.

Een mooie afronding van een lang en zwaar seizoen maar ook een mooie afsluiting voor een aantal vertrekkende spelers en trainer. Een knappe teamprestatie waarbij ook de samenwerking met de spelers uit het 2e bij de laatste wedstrijden niet onbelangrijk was.