Mannen zaterdag, 1, 3e klasse/4e klasse P Nr12C - winnaar D nacompetitie

28 mei 2016 14:30

Gurp, J.P.J. van

Opstelling

In Mijnsheerenland stond afgelopen zaterdag het eerste duel op de rol in de allesbeslissende 2e ronde p/d wedstrijden. Beide ploegen kenden elkaar niet  en ondanks het nodige huiswerk vooraf van de technische staf zijn  dit soort wedstrijden altijd heel speciaal

In het begin liet 4e klasser Maense zien zich niet aan te willen passen aan GOZ en zocht men via hun snelle voorwaartsen direct de aanval. GOZ moest duidelijk even wennen aan het spel en snelheid van de tegenstander en mocht van geluk spreken dat men al niet snel op achterstand gezet werd. Een ongelukkige handsbal van Leo de Jongh was voor scheidsrechter Van Gurp aanleiding de bal op de stip te leggen. Maense-spits Helly Dos Santos dacht dit buitenkansje wel even te benutten maar rekende niet op een katachtige reflex van Ryan Wemmers die Maense de voorsprong ontnam. GOZ was genoeg gewaarschuwd en nam meer en meer het initiatief waarbij Robin Vollebregt de kans kreeg GOZ aan een voorsprong te helpen maar zijn inzet werd gekeerd. Toch was het weer Maense dat regelmatig de aanval zocht en moest men achterin bij GOZ nogal eens aan de noodrem trekken met enkele vrije trappen rand 16-meter tot gevolg.

De slotfase van de eerste helft kenmerkte zich door enkele hachelijke momenten voor beide doelen waarbij Robin Vollebregt de lat op zijn weg vond en even later hetzelfde gebeurde aan GOZ kant via een inzet van Edson Almeida. Ook de hardwerkende Jeroen Verschoor kreeg nog een kans maar het rustsignaal kwam met een 0-0 stand.

Na rust werd al snel duidelijk dat GOZ direct vol gas moest geven om de zo belangrijke voorsprong te pakken. Maense kreeg steeds meer moeite met het tempo en vooral inzet en werd steeds verder op eigen helft terug gedrongen. Een pegel van Jeroen Verschoor werd nog wel gestopt door de jonge doelman Soares Almeida maar in de 54e min. was het toch raak toen na een onoverzichtelijke situatie Mike in 't Veld nagenoeg op de doellijn staande de bal binnen frommelde en GOZ op de zo gewenste voorspong zette (1-0). Maense moest nu nog een keer aanzetten voor een beter resultaat maar echt uitgelezen kansen kreeg men nog niet. Sterker nog GOZ kwam in de 70e min. op een 2-0 voorsprong toen Robin Vollebregt vrij voor de keeper gezet werd door de overal aanwezige en technisch vaardige  Peter Quick. Maense leek verslagen en GOZ ging op zoek naar meer maar er brak nog een periode aan waarbij Ryan Wemmers meerdere keren zijn klasse liet zien en de nul wist vast te houden. Jammer was het dat Tim de Ridder intussen weer een gele kaart opliep en vervangen werd door Koen Vink met als gevolg enkele omzettingen achterin. Bas Versnel kwam in de ploeg voor de moe gstreden Elroi Rietveld. Heel GOZ  claimde een strafschop toen Robin Vollebregt neerging in de zestien maar de uitstekend leidende Van Gurp wuifde dit resoluut weg.

In de 78e min. dan toch de 3-0 door Bas Versnel die de Maense keeper kansloos liet met een diagonale inzet. Julian van Es mocht ook nog zijn opwachting maken en kreeg in blessuretijd zelfs nog een kansje de score verder op te voeren maar zover kwam het niet.

Met deze overwinning zet GOZ een flinke stap voor lijfsbehoud in die 3e klasse al zal het karwei komende zaterdag nog wel afgemaakt moeten worden in Rotterdam.