NIEUW BEIJERLAND
tel. 0186-693068

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zaterdag, 10 februari 2024

Vandaag stond het restant van de gestaakte wedstrijd van 9 december 2023 op het programma.
Destijds werd er in de 12e minuut, na het geven van een penalty voor GOZ, gestaakt vanwege de gesteldheid van het veld (en bij behorende regenval).

Rond 14.30 uur begon de wedstrijd dus met een penalty voor GOZ. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door spits, Rick Jeanson. 0-1 voor GOZ met nog 78 minuten te spelen. Lang kon GOZ echter niet genieten van de voorsprong want na een (zeldzaam) foutje van Mike de Koning kon NBSVV 4 minuten later al de gelijkmaker aantekenen. Opsteker voor NBSVV en een tegenvaller voor GOZ.

In het restant van de 1ste helft waren er, op het moeilijk bespeelbare grasveld in Nieuw Beijerland, nog enkele grote kansen voor GOZ echter gescoord werd er niet. NBSVV, met een paar rappe aanvallers, counterde er af en toe goed uit maar ook zij wisten het doel niet meer te vinden.

In de 2e helft ontwikkelde de wedstrijd zich tot een echte “vecht-wedstrijd”. Er werden over en weer pittige overtredingen gemaakt en enkele malen waren er kleine opstootjes. Scheidsrechter van dienst, Dhr. Borghmans, moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd niet te laten ontsporen. Het zou flauw zijn om de schuld in de schoenen van de scheidsrechter te schuiven. Ook de “commentaren” langs de zijlijn hielpen niet echt mee aan de sportiviteit op het veld. Toch denk ik dat een “krachtiger” optreden van de scheidsrechter, een hoop gedoe zou hebben gescheeld.

De “vijandige” sfeer op en rond het veld is/was een “smetje” op deze Hoekse Waardse Derby. Maar hoort er natuurlijk wel een beetje bij😉

Met nog een half uur te spelen besloot de technische staf van GOZ om er een 3-dubbel wissel in te gooien. Met Rik Brienen, Tim de Ridder en Rick Wijntje werden er verse krachten ingezet. Gouden wissels zou later blijken want na 5 minuten was het invaller Rick Wijntje die de (bevrijdende) 1-2 binnenschoot vanaf een meter of 12. Een geweldige assist van Mike de Koning (die hiermee zijn “foutje” uit de 1ste helft goed maakte).

De 1-2 werd gevierd door GOZ alsof de overwinning al binnen was. Het gejuich was natuurlijk “olie op het vuur” bij alles van NBSVV. De sfeer op en rond het veld werd er dus niet beter op. NBSVV haalde alles uit de kast om de gelijkmaker te forceren. GOZ moest alles geven om dit te voorkomen. Een (onbegrijpelijke) vrije trap voor NBSVV, randje 16 bij GOZ, liet de Oranje-Zwarte brigade de billen samen knijpen. Het leverde geen doelpunt op.

Vervelend voor GOZ was het even later geblesseerd uitvallen van Mike de Koning, met een op het oog, vervelende kuitblessure.

Met nog enkele minuten op de klok volgde het volgende opstootje. Een speler van NBSVV vond het nodig om de bal tegen een geblesseerde speler van GOZ te schieten. De spanning was nu om te snijden.
Diep in blessuretijd viel de beslissing. Invaller Rik Brienen versnelt en ziet Rick Jeanson vrij staan. Jeanson omspeelt de uitkomende keeper en vanuit een lastige hoek schiet hij de bal in het lege doel. De 1-3 voor GOZ een feit. Wedstrijd gespeeld.

Vrij snel daarna fluit scheidsrechter Borghmans voor het einde van de wedstrijd.

GOZ sleept 3 zwaarbevochten punten uit het vuur in Nieuw-Beijerland.

Bij het verlaten van het veld wordt het nog even “nagepraat” tussen beiden trainers over de “sfeer” tijdens de wedstrijd. De vrede lijkt weer getekend.

GOZ verstevigd de koppositie in de 5e klasse D. Naaste concurrent is nu Pernis op 9 punten achterstand (maar wel wedstrijd minder gespeeld). GOZ is nu weekje vrij en daarna volgen NTVV & Simonshaven. Op 9 maart as is de “kraker”, GOZ - Pernis.

Misschien kunnen we dan al spreken van de beslissing voor het kampioenschap???  Een belangrijke wedstrijd wordt het sowieso.