BetCityCup / GOZ - Nieuwenhoorn / Kleinduimpje vs Goliath; Uitgeschakeld maar wel genoten….

Vanavond de (uitgestelde) wedstrijd voor de BetCityCup, 1ste ronde.

4e-divionist(!) Nieuwenhoorn tegen “ons” GOZ, 5e klasser.
NB. Wel het “thuis-voordeel” voor “ons”😉😂

Op voorhand denk je natuurlijk ; Kansloze missie voor GOZ.

Maar als je dan ziet dat in de week ervoor diverse amateur-clubs, in het “echte” KNVB-bekertoernooi, ere-divisie clubs uitschakelen, dan denk/hoop je toch dat er misschien nu ook wel een “stuntje” in zit.

Nieuwenhoorn bleek deze wedstrijd (behoorlijk) serieus te hebben genomen.  Geen “camping-elftal” maar een mix van 1ste elftal (basis en wisselspelers) & 2e elftal. Ook de “video-analist” was meegenomen, complete wedstrijd werd gefilmd🫣
Ook bleek GOZ te zijn “bestudeerd”, men wist bijna “meer te vertellen over onze club” dan wijzelf😂 (grapje). Wat Uw verslaggever eigenlijk wil zeggen……

Nieuwenhoorn gedroeg zich (zeer zeker) niet als een “arrogante” club die wel eventjes deze 5e klasser een “voetballesje” zou gaan leren. Wat een ontzettende aardige, vriendelijke en oprecht geinterresseerde stafleden (en spelers). Complimenten.

En dan nu de wedstrijd:

Op het splinternieuwe hoofdveld ontspon zich een leuke wedstrijd. De eerste kansen waren (natuurlijk) voor Nieuwenhoorn maar GOZ stond prima. GOZ speelde fel en hield het spel “klein”.

In de 15e minuut was er even een “verslapping” en Nieuwenhoorn profiteerde hier direct van.
Met een “curve-bal” van net buiten de “16” werd doelman, Youri, verslagen. 0-1.

Voor GOZ een teken om “een tandje bij te zetten” en dit had, bijna, direct resultaat. Balverlies bij Nieuwenhoorn zorgde ervoor dat Stijn van der Linden (ineens) helemaal vrij voor de keeper kwam. Zijn schot werd echter door de keeper geblokt, ook de rebound van Rick Jeanson werd geblokt. Niet door de keeper, maar door een verdediger die de bal “vol in zijn noten” 😉 kreeg.

De wedstrijd bleef een echte wedstrijd. Nieuwenhoorn kreeg wat kansjes maar ook GOZ deelde hier en daar wat speldeprikjes uit.

In de 36ste minuut gaf Mike in ‘t Veld een breedtepass. Even (weer) een misverstand en Nieuwenhoorn profiteerde (weer) direct.0-2.

Helaas viel 2 minuten later ook de 0-3 waardoor de wedstrijd, min of meer, gespeeld was.

In de 2e helft “mocht” GOZ het spel maken van Nieuwenhoorn. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes voor GOZ. Nieuwenhoorn bleek echter zeer gevaarlijk in de omschakeling/counters.

In de 67ste minuut viel de 0-4. Een zogenaamd “flipperkast-doelpunt” met een vleugje buitenspel(?). Daarna kreeg GOZ een enorme kans op de “ere-treffer” maar de paal stond in de weg.

Achteraf duurde de wedstrijd 10 minuten te lang voor GOZ……In de laatste 10 minuten liep de score namelijk nog op naar 0-7.
Een hoge uitslag welke GOZ niet had verdiend.

Nieuwenhoorn was niet “1” maar wel “2” maatjes te groot voor GOZ. Desondanks speelde GOZ een prima wedstrijd. Ook na afloop waren de complimenten (van Nieuwenhoorn) voor GOZ.

Nu moet de focus van GOZ weer op de volgende wedstrijd voor de competitie.

Zaterdag, 11 november, uit tegen TransvaliaZW.  Dit wordt een zogenaamde “6-punten wedstrijd”. Bij winst van GOZ zal de voorsprong op TransvaliaZW 6 punten worden. Bij verlies staan “we” gelijk.

Koploper NBSVV speelt zaterdag tegen Pernis. Bij puntverlies van NBSVV (en winst van GOZ) zou zelfs de koppositie kunnen worden veroverd.