tel. 0186-601885

(van onze verslaggever Dhr. K. Letkoek)

Mijnsheerenland, 16 maart 2024

De geweldige opmars van GOZ 2 in de 3e klasse-4 is helaas tot stilstand gekomen.
Koploper, Meeuwenplaat, won met 1-3 van GOZ 2. Hoewel de stand anders doet vermoeden, had GOZ 2 deze wedstrijd zomaar kunnen (misschien wel; moeten) winnen. De 1-2 viel (pas) in de 89ste minuut en de 1-3 in minuut 90+9(!).

De middag begon heel goed voor GOZ 2. Om 12 uur floot de scheids voor het begin van de wedstrijd en was het GOZ 2 dat het beste van het spel had. Ook de grootste kansen waren voor GOZ 2. Zo kopte Rick de Ruiter een bal op de lat en gingen enkele schoten net naast of over het doel van Meeuwenplaat.

In de 27ste minuut nam GOZ 2 verdiend de leiding. Een werkelijk schitterend doelpunt van Rick de Ruiter die de bal met een hakje achter zijn standbeen achter de verbouwereerde keeper in het doel deponeerde. Ook daarna controleerde GOZ 2 de wedstrijd, kreeg nog kansen op de 2-0 maar vlak voor het rustsignaal kwam Meeuwenplaat, tegen de verhouding in, op gelijke hoogte.

In de 2e helft een heel ander Meeuwenplaat. Veel agressiever en in een hoger tempo.

GOZ 2 had het nu best moeilijk maar hield knap stand.  Via de counter werden er nog enkele 100% kansen gecreerd maar scoren lukte net niet. Een zeker doelpunt werd door de keeper van Meeuwenplaat op werkelijk schitterende manier uit de kruising getikt. Het zat even niet mee.

In de 53ste minuut werd middenvelder, Ryan Fredriks, op de bon geslingerd. Hij hield zijn tegenstander iets te lang vast. Een zogenaamde “nuttige overtreding” maar GOZ 2 moest nu wel even met 10 man verder. In de 75ste minuut moest Meeuwneplaat ook met 10 man verder nadat de nr. 21 van Meeuwenplaat aan de scheids bleef vragen om een gele kaart voor een speler van GOZ. Een kaart “vragen” is een kaart “krijgen” aldus de dienstdoende scheidsrechter.

Zo stevende de wedstrijd af op een 1-1 gelijkspel echter in de laatste officiele minuut van de wedstrijd scoorde de nr. 9 van Meeuwenplaat de 1-2. Direct vragende blikken naar de scheidsrechter: Hoe lang nog, scheids? Er bleken nog ruim 10 (!) minuten te spelen (vanwege diverse blessurebehandelingen en tijdrekken van beide kanten).

In de slotseconden van de wedstrijd ging GOZ 2 : alles of niets” spelen. Zelfs doelman, Maxim Kamp, ging mee naar voren bij een corner van GOZ 2. Helaas voor GOZ 2 viel de bal net verkeerd en kon Meeuwenplaat counteren. Zo kon de nr. 15 de bal in de 99ste minuut de bal in een leeg GOZ doel binnen tikken. De 1-3. Hierna werd de wedstrijd afgefloten.

De nederlaag betekende het einde van een hele sterke reeks van GOZ 2. Ook de 1stethuisnederlaag dit seizoen. Het kampioensschap is nu (wel) uit zicht.

Toch complimenten voor de mannen van Lars & Arie. Er staat een echt team en het spel is enorm verbeterd (vergeleken met voor de winterstop). Een hoge positie aan het einde van deze competitie is nog steeds mogelijk. Daar gaan we voor!!!