(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zaterdag, 17 februari 2024

Vandaag een zeer beperkt programma op De Erve. Dit ivm de voorjaarsvakantie.
Slechts 2 inhaalwedstrijden. GOZ JO17-1 -WFB JO17-2 en GOZ 2 - Barendrecht 4.

Officieel speelde GOZ 2 een uitwedstrijd echter onderling is/was afgesproken om de wedstrijd te spelen op ons “eigen terrein”.

Nadat GOZ JO17-1 nipt verloren had met 1-2 van hun leeftijdsgenoten van WFB, konden de mannen van trainers, Lars en Arie, beginnen aan hun warming-up. Aangezien GOZ 1 “vrij” was, konden enkele spelers van GOZ 1 aansluiten bij GOZ 2 om de lange lijst geblesseerden en vakantiegangers op te vullen. Met 15 man (incl. Keeper) trad het 2e aan.

Rond 12.30 uur floot scheidsrechter, Milan, voor het begin van de wedstrijd. We kregen direct een “dejavu-moment” naar de vorige wedstrijd want binnen 26 seconden lag bijna de 1-0 in de goal. Bijna….. want in tegenstelling tot vorige wedstrijd viel de goal nu niet. Thijs Brienen ging prima door echter zijn inzet belandde op de paal. Een bliksemstart van GOZ 2 (weer).

Toch was het Thijs Brienen die de score opende. In de 11e minuut.
Een prima bal van Ricardo Helderop op Rik Brienen. Rik omspeelt de keeper en schiet richting de lege goal. Helaas voor Rik……… broer Thijs gunt hem het doelpunt niet want vlak voordat de bal in het doel verdwijnt, geeft Thijs er nog een tikkie tegenaan. Zo komt de goal op naam van Thijs.
NB. Daar schijnt later in huize Brienen nog een hele leuke “discussie” over te zijn geweest😉.
Een doelpunt met een “buitenspel-luchtje” maar hij telde dus wel.

GOZ was in die fase de betere ploeg. Barendrecht werd min of meer overrompeld. In de 15e minuut viel de 2-0. Was het een voorzet of een schot op doel? Feit is dat de (houdbare) bal van Ryan Fredriks totaal gemist werd door de keeper van Barendrecht en pardoes in de goal viel.

Binnen een kwartier een 2-0 voorsprong voor GOZ 2. Wat een weelde.

In de 23ste minuut lijkt de beslissing te vallen wanneer Julian van Es een cornerbal precies op het hoofd van Ricardo Helderop legt. De kopbal is onhoudbaar voor de keeper van Barendrecht en de 3-0 is een feit.

GOZ is heer en meester op het veld en lijkt geen genoegen te nemen met “slechts” een 3-0 voorsprong. Er worden nog diverse kansen gecreëerd maar (nog) niet gescoord. Toch is Barendrecht 4 geen slechte ploeg en zo af en toe komen zij er goed uit. Je ziet dat dit team een aantal prima voetballers heeft, oud-selectie spelers en ook een aantal wat jongere gasten. Zou dit team wat vaker trainen met elkaar, dan zouden ze zeker niet op de laatste plaats in deze competitie staan. NB. In de verdediging van Barendrecht een “oude bekende”. Bas den Hartog.

Bas speelde 1 seizoen in het 1ste van GOZ. In het laatste seizoen onder leiding van Marcel Langerveld. Een boomlange en (destijds) bikkelharde centrale verdediger. Bas is nu een paar jaartjes ouder, er komt al wat “oud-blond” (lees; grijs) haar op zijn hoofd maar ook nu nog een “blok beton” in de verdediging van Barendrecht😉.

Terug naar de wedstrijd.

In de 35ste minuut valt de 4-0. Een curieus moment. Een eigen doelpunt van Barendrecht. Een terugspeelbal op de keeper, alleen de keeper staat niet in zijn doel. Ook met een uiterste krachtsinspanning lukt het niet om de bal nog voor de lijn te keren. Soms zit het mee, soms zit het tegen…..

Vlak voor het rustsignaal een “smetje” op de tot dan toe leuke en sportieve wedstrijd. Ricardo krijgt een gele kaart. Het is een “optelsommetje”…… Zijn laatste overtreding is de zg. “druppel”. Met 10 man moet GOZ 2 de laatste 3 minuten (en de eerste 7 minuten in de 2e helft) uitspelen.

Ruststand is 4-0.

Bij het begin van de 2e helft komen er 2 verse krachten in het team van GOZ 2. Mees Bouter & Thijs Brienen worden vervangen door Niels Huizer & Daan Laarman.

GOZ komt echter niet scherp uit de kleedkamer. Zo is het binnen 2 minuten al raak. Miscommunicatie en de 4-1 wordt binnen getikt. En nog is GOZ niet bij de les!

Nog geen 5 minuten later valt ook de 4-2. Een schot valt zomaar achter doelman Maxim Kamp. De gele kaart van Ricardo krijgt hierdoor een extra zuur smaakje…… Met 10 man is GOZ het helemaal “kwijt”.

Wanneer in minuut 55 GOZ weer compleet is, Max Solcer ipv Ricardo, verwacht iedereen dat de zaakjes nu weer op orde zullen zijn. Helaas, integendeel zelfs. Nog geen minuut later valt de 4-3. Een corner van Barendrecht wordt niet goed verwerkt en Bas den Hartog (zie hiervoor) maakt, achter zijn standbeeld, de aansluitingstreffer.

Hoe is het mogelijk? Een 4-0 voorsprong wordt binnen een minuut of 10-12 compleet “weggegeven”. Barendrecht ruikt bloed en krijgt weer geloof in een resultaat. GOZ moet alle zeilen bijzetten.

GOZ heeft echter “geluk”….. Direct na de 4-3 scoort Rik Brienen de 5-3. Wederom een gelukje want zijn (houdbare) schot laat de keeper van Barendrecht door zijn vingers glippen. Het geeft het vertrouwen van Barendrecht wel een flinke knauw. De koppies gaan hangen…..

In minuut 66 wordt Julian van Es gewisseld voor Wessel ‘t Hoen. Een preventieve wissel zoals men dat noemt….. Julian heeft namelijk zijn laatste waarschuwing gehad van scheidsrechter Milan.  Weer een periode met 10 man spelen lijkt de technische staf geen goede optie, gelet op de periode begin van de 2e helft🫣.

In de 72ste minuut maakt Rick Jeanson, eindelijk, zijn goal. Nou ja, goal??? De bal verdwijnt wel in het doel van Barendrecht echter het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Geen goal voor Jeanson dus.

Toch zou er nog wel een doelpunt vallen. In de 76ste minuut valt de 6-3. Aanvoerder, Lennart Piek, mag een vrije trap net buiten de “16” nemen. Zijn geweldige knal zoeft in de kruising. Onhoudbaar voor de keeper van Barendrecht.

Hierna is het een kwestie van de wedstrijd uitspelen voor GOZ. Bijna maakt Barendrecht nog een doelpunt maar met een geweldige redding voorkomt Maxim dit (mooie reflex met zijn voet).

In de 93ste minuut is er helaas nog een opstootje. Een overtreding op Wessel ‘t Hoen wordt door de scheids bestraft met een gele kaart. De reactie van Wessel echter ook…… Zo beëindigen beide ploegen met 10 man de wedstrijd.

Een mooie overwinning voor GOZ 2. Veel mooie en rare doelpunten voor het publiek.  Een bizar score-verloop waarbij een 4-0 voorsprong nog bijna werd weggegeven. Kortom: een mooie zaterdagmiddag in februari.

Volgende wedstrijd voor GOZ 2 is (pas) op 9 maart 2024, 12.00 uur. Dan komt nr. 3, Neptunus Schiebroek 4, naar Sportpark De Erve. Daar heeft GOZ 2 nog “een appeltje mee te schillen”…..  Op 14 oktober 2023 werd de heenwedstrijd namelijk met (maar liefst) 8-1 verloren!!!

PS.
Zoals beloofd: Een eervolle benoeming voor Mees Bouter. Mees speelde foutloos de 2e helft😉😂