MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zaterdag, 10 februari 2024

GOZ 2 speelde vandaag alweer haar 6e thuiswedstrijd dit seizoen (van de 10 gespeelde wedstrijden). NB. Waarvan 1 tegen het later teruggetrokken Strijen 2.

3 maal winst, 2x gelijk was tot vandaag het (thuis)resultaat. Met 9 punten uit 8 wedstrijden is een 8ste plaats een beetje teleurstellend maar……

Het team van Lars, Arie en Jan Willem begint steeds beter te “draaien”.
Na de 2 (enorme) zepers tegen Neptunus en Meeuwenplaat (2x 8-1 verlies) in Oktober 2023 heeft het team zich herpakt en zijn de resultaten enorm verbeterd. Zo werd de nr.2 (Zwarte Pijl) op 1-1 gehouden en werd er (nog maar) 1x verloren van VVOR.

Vandaag de “6-punten” wedstrijd tegen naaste concurrent, Poortugaal 3. Poortugaal 3 staat 1 punt boven GOZ. Er stond dus wat op het spel vandaag.

GOZ begon furieus aan het duel. Wat zeg ik? Vanaf de aftrap stormde GOZ naar voren.
Dit resulteerde binnen 45 seconden in de 1-0 voorsprong. Een droomstart voor GOZ 2. Het was Mels ‘t Hoen die goed doorjoeg op de keeper en de bal in de goal liet caramboleren.

Poortugaal was even totaal overrompeld. Helaas lukte het GOZ niet om direct door te drukken en de 2-0 te maken waardoor Poortugaal zich kon herpakken. Zo ontstond er een leuke, spannende 1ste helft waarbij beide teams enkele kansjes kregen.

In minuut 40 viel de 2-0. Gelegenheids-spits, Rick de Ruiter, kon vrij de bal binnenschieten en de bevrijdende 2-0 op het scorebord zetten. Even daarvoor was GOZ aan een penalty tegen ontsnapt. Heel Poortugaal brulde voor een strafschop maar scheidsrechter GOZubuyuk trapte niet in de schwalbe van de nr. 19 van Poortugaal (die verdacht veel gelijkenis vertoonde met spits Michiel Kramer van RKC, qua gezicht, lengte en trucjes…… alleen de “plakplaatjes” en het broodje kroket ontbraken😂).

De beslissing viel in de blessuretijd van de 1ste helft nadat “gold-old” Arnold Coppens een toegekende vrije trap, randje 16, knetterhard in de bovenhoek schoot. 3-0 ruststand.

De 2e helft werd een echte wedstrijd. Poortugaal wilde snel de aansluitingstreffer maken en van daaruit een resultaat halen. GOZ moest alle zeilen bijzetten en verdedigen. Hierdoor ontstond er wel veel ruimte voor de counter. Met het inbrengen van de snelle Daan Laarman werd hier dan ook op gegokt. Het duel werd ook een beetje pittiger. Af en toe wat meer venijnige overtredingen maar (nog net) binnen de grenzen. Poortugaal, het moet gezegd, beschikte over een aantal zeer goede voetballers. Duidelijk spelers die op een “hoger niveau” hebben/hadden gespeeld. De meeste waren ook zeer sportief.

Helaas bleef de wedstrijd niet zonder kaarten (natuurlijk geen verrassing als GOZubuyuk fluit😉).

In de 63ste minuut kreeg een speler van Poortugaal de gele prent vanwege een “te” pittige overtreding. Het “commentaar” van Wesley (optyfen met die gozer) werd door de scheids ook “gewaardeerd” en “beloond” met de gele kaart (bij gebrek aan de blauwe kaart😉). Zo moesten beide teams even 10 minuten met 10 man spelen.

Het was te danken aan doelman Maxim dat GOZ de “0” hield. Met een aantal katachtige reddingen (waaronder een zweefduik richting de kruising) hield hij zijn doel schoon. Zo eindigde deze leuke wedstrijd in een 3-0 overwinning voor GOZ 2. Er werd in de stand “stuivertje gewisseld” met Poortugaal. Volgende week speelt GOZ 2 weer een thuiswedstrijd.

Barendrecht 4 is dan de tegenstander. Officieel speelt GOZ 2 een uitwedstrijd maar in overleg met Barendrecht is de wedstrijd “omgedraaid”. Bij winst kan GOZ 2 een “reuzensprong” maken in de stand. Wedstrijd begint om 12.30 uur.