Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

26 september 2015 14:30

Brouwer, C.

Opstelling

GOZ wist de eerste helft nog goed tegenstand te bieden tegen de favoriet voor de titel in 3C. Bij aanvang van de 2e helft waren de mannen van Marcel Langeveld echter even volledig het spoor bijster en beslisten de Rotterdammers met 3 doelpunten in 5 minuten de wedstrijd.

Het begin van de eerste helft was nog behoorlijk hoopgevend voor GOZ, men had een optisch overwicht op Sparta en ook de beste kansen waren voor de oranje zwarten. In de 8e minuut was daar een dubbele mogelijkheid op de openingstreffer. Koen v.d. Ende ging goed door op links en gaf een prima voorzet op Ferry de Heer, zijn inzet werd gepareerd door doelman Leon Batenburg van Sparta waarna ook Olaf Sap de terugspringende bal niet in het doel kreeg. Kort daarna was het weer spits Sap die in kansrijke positie de bal in de handen van de keeper kopt. Na ruim een kwartier kreeg Sparta wat meer grip op het spel van GOZ en wisten zij ook enkele mogelijkheden te creëren. Een inzet van Ibo Ozbilek van Sparta kon ternauwernood worden gekeerd door verdediger Arnold Coppens en keeper Ryan Wemmers. In de 30e minuut is het opnieuw GOZ dat een beste mogelijkheid krijgt op de openingstreffer, maar opnieuw weet de Sparta sluitpost een inzet van Olaf Sap te keren. Ook Sparta is nog een keer gevaarlijk met een vrije trap vanaf rand strafschopgebied die net naast gaat. In de 36e minuut is het wel raak voor Sparta dat een goeie aanval ziet afgerond door Robin Benningshof met een prachtige trap in de lange hoek, 0-1. GOZ laat zich niet uit het veld slaan en heeft kort voor rust nog enkele kleine mogelijkheden op de gelijkmaker die halverwege de wedstrijd zeker nog wel verdient had geweest.

Kort na rust gaat het zoals gezegd helemaal mis bij GOZ achterin. Eerst wordt in de 48e minuut nog een doelpunt van Sparta afgekeurd voor buitenspel maar kort daarna staat de 0-2 op het scorebord. Er wordt te veel ruimte weggegeven aan Danny Langstraat van Sparta die spits Robin Benningshof in staat stelt om opnieuw te scoren. GOZ lijkt even volledig het spoor bijster en in een tijdsbestek van enkele minuten weten Claudio Maximiano en Martijn Leenderts van Sparta de score uit te bouwen tot een onoverkomelijke 0-4. Zwak verdedigen van GOZ maar er moet ook worden vastgesteld dat Sparta dodelijk efficiënt met de geboden mogelijkheden omgaat. De wedstrijd is gelopen al probeert GOZ de score nog wel een dragelijker aanzien te geven. Er ontstaan nog wel enkele mogelijkheden maar net zoals in de laatste wedstrijd tegen Swift Boys hebben de Mijnheerenlanders veel moeite met de afronding. Sparta heeft daar veel minder moeite mee, met name spits Robin Benningshof was deze dag prima op dreef. Hij was het ook die in de 76e minuut met zijn 3e goal van de middag voor de eindstand op het scorebord zorgde, 0-5.

GOZ wacht volgende week de eerste Hoekschewaard derby uit tegen NSVV. In de eerste helft hebben de mannen van Marcel Langeveld laten zien dat men voetbaltechnisch het 3e klasse niveau wel aankan. Aan het scorend vermogen moet echter nog gewerkt worden en ook achterin moet men leren van de fouten die kort na de rust werden gemaakt.

Opstelling GOZ: Ryan Wemmers, Arnold Coppens, Bas den Hartogh, Wesley van Gijzen, Tim de Ridder, Martin Herlaar (73e Jimmy v.d. Hoeven), Ferry de Heer, Erwin Roquas, Bradley van Driel, Olaf Sap (67e Robin Vollebregt), Koen v.d. Ende.