(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Dit seizoen bestaat GOZ 75 jaar en dat moet gevierd worden…..

Ter ere van dit jubileum is er dan ook een nieuw team opgericht, onder de naam: GOZ 4.
Een “vriendenteam” onder leiding van de gelouterde trainer, Max “Mourinho” Schaay.

Een bonte verzameling spelers, die niet zijn bezweken voor aanbiedingen met (veel) olie-dollars uit Saoudi-Arabië, maar “gekozen” hebben voor het altijd gezellige Mijnsheerenland. Na 2 (bijna) volledige trainingen stond voor dit “sterren-ensemble” de 1ste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander NSVV 5.

Op het (ongelofelijke) tijdstip van 09.30 uur (HALF 10 in de ochtend!!!) stonden de mannen paraat. NB. Nou ja, paraat???? Ze waren aanwezig!!!!

Scheidsrechter Boaz Meijer (altijd streng maar rechtvaardig) floot om 09.31 uur voor het eerst (maar zeker niet voor het laatst vandaag😂) voor de aftrap.

De eerste 10 minuten was GOZ 4 duidelijk de betere ploeg. Koen Hoorweg (bijna Barcelona, bijna Manchester City, bijna PSG speler) ging (bijna) de boeken in als de speler van GOZ 4 die het eerste doelpunt maakte😉. Helaas voor hem pakte de keeper van NSVV de bal.

Wie wel als speler van GOZ 4 de geschiedenisboeken in gaat als de eerste doelpuntenmaker (ooit) is: Cees Schrauwen. Cees “presteerde” het om vanaf een meter of 20 met een onhoudbaar schot zijn eigen keeper, Sjors Schaay, te passeren. Maar (Cees) doelpunt = doelpunt. Hulde!!!

Zo stond GOZ 4 dus na 12 minuten met 0-1 achter.

In de 21ste minuut dan (eindelijk) het eerste (goede) doelpunt voor GOZ 4. Met een geweldige assist van Joel Bouman bereikt hij Loe Sliedrecht die de bal prachtig in de kruising knalt. 1-1.

Heel lang kunnen “we” er niet van genieten want 2 minuten later staat het al 1-2 voor NSVV. Ook nu een bal in de kruising.

Max “Mourinho” besluit zijn “troef” in te zetten en brengt “gastspeler” Daan(tje) in het veld. Dit geeft gelijk resultaat. Dankzij zijn geweldige assist kan Jasper Tanis de gelijkmaker binnen schieten in minuut 28. En nog is de koek niet op…….

Nog geen 5 minuten later is het (debutant) Tijn de Koning die vanuit een corner de bal voor zijn voeten krijgt en weergaloos de bal in de kruising schiet. 3-2 voor GOZ 4.

Eigenlijk had de scheidsrechter, Boaz, nu af moeten fluiten. Dan had Uw verslaggever dit verslag op een mooie manier kunnen afsluiten met:
GOZ 4 WINT HAAR EERSTE WEDSTRIJD VERDIEND MET 3-2

Maar, helaas, de scheidsrechter floot niet af…… De wedstrijd ging nog (even) door.
Ik zal het “kort” houden……… De ruststand werd 3-6. Eindstand 4-13.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Binnenmaas 5. Altijd lastig!