Niet alleen qua temperatuur een verhit potje….
(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

September 2023. 30+ graden. Locatie Dubai??? Nee, Mijnsheerenland, Hoeksche Waard
😉

Op een zonovergoten, bloedheet sportpark De Erve stond de wedstrijd, GOZ - Strijen, op het programma. De 2e bekerwedstrijd voor de mannen van Rico, Guido & Jaap. Vorige week werd er verloren van Hekelingen JO17-2. Vandaag moest er dus wat “rechtgezet” worden….

Rond 11.30 uur (bijna het heetst moment van de dag) floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Afgesproken was om de wedstrijd in 4x 20 minuten te spelen. Na elke 20 minuten een drinkpauze…..

Het eerste kwart ging behoorlijk gelijk op. Beide teams creëerden wat kleine kansjes. Doelpunten werden er echter niet gescoord. Een sportieve wedstrijd ook want geen enkele overtreding werd gemaakt…….

Na de 1ste drinkpauze (wat zat er in het water?😉) werd de wedstrijd wat feller. Een pittige overtreding van een speler van Strijen bleek (achteraf) het “kantelpunt” te zijn.

De scheidsrechter had de overtreding met een gele kaart MOETEN bestraffen echter de trainer van Strijen wisselde de “dader” direct waardoor de scheids het “wel OK” vond en de kaart achterweg liet. NB. Leermomentje voor de scheids….😎

In de 33ste minuut een ongelukkige actie van een verdediger van GOZ. Hij verloor de bal aan zijn tegenstander vlakbij zijn eigen strafschopgebied. Werd vervolgens uitgespeeld en moest aan de “noodrem” trekken. Gevolg: penalty Strijen en een gele kaart. De penalty werd onhoudbaar binnen geschoten waardoor de stand 0-1 werd.

Vlak voor de rust liepen de gemoederen even hoog op. Speler van GOZ maakte een pittige overtreding (Gele kaart) bij de zijlijn. De speler van Strijen reageerde hierop met ***CENSUUR***. Resultaat: ook geel. Zo beëindigden we de 1ste helft met 10 tegen 10.

In de 2e helft ontspon zich een heerlijk voetbalgevecht. GOZ knokte voor elke meter en probeerde de gelijkmaker te forceren. Strijen hield prima stand en probeerde met counters de beslissing te forceren. Dit gebeurde vaak op het “randje van buitenspel” waardoor de ASR van GOZ regelmatig moest vlaggen. Dit zorgde natuurlijk voor veel “irritatie’s” bij alles wat Strijen “support”.
NB. Complimenten aan beide ASR’s, van GOZ en Strijen, (eindelijk) echt eerlijke (en prima) “vlaggers”. En dat is wel eens anders😉

Na de laatste drinkpauze, met nog zo’n 20 minuten wedstrijd te gaan, werd het almaar spannender.
Niet alleen de temperatuur nam toe maar ook de intensiteit en irritatie’s. Een soort “Vesuvius aan de Binnenmaas” zeg maar…….

Vlak voor tijd een flitsende counter van Strijen. Randje buitenspel. Geen vlagsignaal.  En…… afgemaakt door de nr. 12 van Strijen. De 0-2.
De beslissing ook……
Het werd gevierd alsof de winnende goal in de CL-finale was gescoord.

Helaas vonden enkele spelers van Strijen het nodig(?) om hierbij de ASR van GOZ “belachelijk” te maken door het maken van opmerkingen en (provocerende) bewegingen. 1 speler van Strijen “ontsnapte” hierna aan een gele kaart maar een andere speler ging wel “op de bon”.
NB. Persoonlijk vond ik dit wel een “smetje” op de wedstrijd. Kom ik zo op terug.

Met de 0-2 was de wedstrijd beslist. Het was dan ook goed dat de scheids vrij snel daarna affloot voor het einde van de wedstrijd (voordat het eventueel nog zou escaleren…..)

De 2e nederlaag voor de mannen van Rico, Guido & Jaap in dit prille seizoen.

Niks aan de hand hoor want er zit echt wel potentie in dit team. Er lopen leuke voetballers in en met de strijdlust zit het ook wel snor. De resultaten gaan zeker komen……. Doorgaan mannen!!!

Nog even terugkomend op het “voorval” met de ASR en de reactie’s van de spelers, begeleiding en publiek………
Ik hou ervan als een team op een goede manier wordt “gesupport”. Het geeft de spelers soms net dat beetje “extra”……… Maar wat is “op een goede manier”?

“Goed” is op een “positieve wijze” het team aanmoedigen.

NIET “goed” is door te gaan lopen gillen over het veld, elke beslissing van de scheidsrechter “luidkeels” van commentaar te voorzien (of de beslissing nu juist of fout is). Elke actie van een speler te beoordelen en/of te veroordelen.

Spelers (en vooral van deze leeftijden) zijn zo “beïnvloedbaar”, zitten vol met “testosteron” en zijn net “haantjes”. Als de leiders (en publiek) “commentaar” mogen geven, dan mogen zij het ook (althans dat denken zij).
Mijn oproep: Hou daar aub mee op…….. Hou het positief!!!

Respect voor de tegenstander, de scheidsrechter & ASR’s en voor elkaar…..