Wint GOZ, en laat koploper NBSVV punten liggen, dan staan “we” bovenaan.

Voorwaarde 2; NBSVV punten laten liggen werd al “werkelijkheid” in de ochtend.
Het veld in Nieuw Beijerland bleek onbespeelbaar te zijn vanwege de overvloedige regenval afgelopen week.

Voorwaarde 1; winst GOZ hadden “we” dus zelf in de hand!!!

TransvaliaZW is geen “onbekende” club voor GOZ. 2 seizoenen geleden waren zij ook tegenstanders in onze competitie.
NB. Legendarische wedstrijd destijds met een “van het veld lopende aanvoerder”, rode en gele kaarten, en de winnende (onverdiende?) goal (voor GOZ) in de allerlaatste seconden van de wedstrijd.

Van “dat’ team bij TransvaliaZW is weinig meer over. Veel nieuwe gezichten.

Wat wel is gebleven is de ouderwets gezellige (echte)voetbalkantine, de oer-Rotterdamse-bardames en het gezellige (deel overdekte) terras (waar het bier rijkelijk vloeit….)

En dan de wedstrijd van vandaag.

De wedstrijd is nog geen 8 seconden bezig of TransvaliaZW staat bijna op 1-0. Gelukkig is doelman, Youri Bakker, wel al wakker😉. Hij tikt de bal tot corner.

Daarna is het GOZ dat een grote kans krijgt als in minuut 8, Stijn van der Linden, de bal voorzet. Julian van Es wordt “vol” aan zijn arm getrokken. De scheidsrechter, Dhr. Chalabi, ziet er echter geen overtreding in (dus geen penalty).

Hierna “hobbelt” de wedstrijd verder. TransvaliaZW krijgt wat kleine “kansjes” (met name afstandsschoten) maar GOZ heeft de controle en verdedigt prima. Heel af en toe countert GOZ en zorgen de 3 (snelle)voorwaartsen, Julian van Es, Stijn van der Linden & Rick Jeanson voor gevaar. Doelpunten vallen echter (nog) niet.

In de 30ste minuut een opmerkelijke situatie. TransvaliaZW is in de aanval. Een handsbal van speler GOZ?. Heel TransvaliaZW appelleert. De scheids laat echter doorspelen en GOZ countert eruit. Stijn van der Linden begint aan een solo, omspeelt de keeper en tikt de bal in de goal. 0-1 GOZ. Natuurlijk protesten van TransvaliaZW maar de scheids is onverbiddelijk. Het doelpunt telt.

GOZ krijgt hierna nog een enorme kans op de 0-2 (Stijn van der Linden) maar ook TransvaliaZW krijgt nog wat (halve) kansjes. Gescoord wordt er niet meer waardoor de ruststand 0-1 is (en blijft).

In de 2e helft is het weer TransvaliaZW dat de eerste kans mag noteren. Het schot gaat naast en over. De volgende kans is voor GOZ. De bal, voorgezet door Stijn van der Linden, blijft onder Julian van Es “hangen” waardoor hij niet kan schieten. Zo blijft het 0-1.

In de 50ste minuut een klein opstootje. De scheids geeft beide spelers geel en de vrede is weer getekend.

We noteren de 64ste minuut. Een voorzet van TransvaliaZW komt in het “5-meter gebied” van GOZ. Doelman van GOZ, Youri Bakker, wordt zwaar gehinderd door de spits van TransvaliaZW en tikt de bal weg. Vervolgens scoort TransvaliaZW alsnog.
NB. De ASR van GOZ heeft zijn vlag echter omhoog gestoken (reeds bij het duel rondom keeper GOZ).

Scheidsrechter Chabali wijst naar de middenstip, doelpunt.

Dan ziet hij de ASR van GOZ met de vlag omhoog staan. Er volgt overleg tussen beide mannen. De scheidsrechter is overtuigd van het gelijk van zijn ASR en keurt het doelpunt af. NB. Dapper besluit van de scheids. Hoe vaak wordt een (club)ASR niet “overruled” door de scheids?

Zo blijft de stand dus 0-1 voor GOZ.

TransvaliaZW gooit er nog een (extra) schepje bovenop. Hierdoor ontstaat er wel meer ruimte voor de counters van GOZ. Bij 1 van de counters van GOZ maakt een speler van TransvaliaZW hands. Heel GOZ schreeuwt om een penalty maar de scheids legt de bal 30 cm buiten de “16”.
De vrije trap wordt door Rick Jeanson keihard in de muur geschoten.

Zo gaat de wedstrijd richting het eindsignaal. TransvaliaZW speelt nu alles of niets. Pompt de ballen naar voren en GOZ moet verdedigen. GOZ schuwt nu ook het aloude “tijdrekken” niet.

Wanneer de 90 minuten op de klok staan, geeft de scheids aan…….. nog minimaal 6 minuten blessuretijd….

Lang verhaal, kort. Het lukt GOZ om de 0-1 vast te houden.

De overwinning wordt gevierd met de (weer massaal) meegereisde supporters.

GOZ pakt de koppositie in de 5e klasse D.
Met 15 punten uit 6 wedstrijden staat GOZ 2 punten “los” op achtervolger NBSVV.

Volgende week komt DRL op bezoek op Sportpark De Erve. Ook dat beloofd een mooie spannende wedstrijd te worden.

Aanvang 14.30 uur, toegang GRATIS (voor gezellige mensen😉)