3212LT
SIMONSHAVEN
tel. 0181-451589

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Na 9 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest, verloor GOZ afgelopen zaterdag weer eens een wedstrijd.
In en tegen Simonshaven werd het 3-1 voor de thuisploeg.

GOZ begon niet goed aan de wedstrijd. Het oogde allemaal te slap, te ongeconcentreerd, te weinig beleving. In de eerste 10 minuten kreeg Simonshaven 2 dotten van kansen na individuele fouten van doelman Youri Bakker en Quinten Balk. Gelukkig voor GOZ werden deze “cadeau’s” niet uitgepakt door Simonshaven….

In de 21ste minuut kreeg Simonshaven weer een “cadeautje”. Nu echter van scheidsrechter Van de Weteringh. Hij zag (als enige) een overtreding van Bjarne Hagendoorn op Guus Voulon van Simonshaven binnen de “16”. De val en de schreeuw van deze Guus krijgen een Oscar-nominatie!!!

De penalty werd door Patrick van Veelen van Simonshaven binnen geschoten. 1-0.

GOZ krijgt hierna wat meer controle over de wedstrijd en creert ook wel wat kansjes. Simonshaven is echter niet van plan om GOZ in het spel te laten komen en haalt alles uit de kast om het spel van GOZ te ontregelen. Niet alleen op het veld maar ook langs de lijn……
NB. Assistent-coach Bjorn Jeurissen werd unaniem verkozen tot de “most irritating person of the match”…… PS. Zal niet worden uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van onze Nikki….lol.

Rond het half uur is het “kaart-tijd”. Binnen 2 minuten trekt de scheidsrechter 3 gele kaarten. Guus Voulon, Rick Wijntje & Ard van Veelen verdwijnen in het boekje.

Vlak voor de rust is daar gele kaart nr. 5. Kenzie Bresser van Simonshaven is de “gelukkige”.

Met een 1-0 ruststand is er nog geen man overboord voor GOZ. Er is nog 1 helft om de boel te repareren en een resultaat te halen. Ook het feit dat de tussenstand bij Pernis-FBQ op dat moment 0-1 is, geeft GOZ een extra prikkel.

GOZ begint ook furieus aan de 2e helft en krijgt direct enkele grote kansen. Aanvoerder Mike in ’t Veld weet echter niet te scoren.
Dan gebeurt het in de 50ste minuut. Is het een voorzet? Is het een schot? Feit is dat de bal over doelman Youri Bakker heen “dwarrelt”. Geheel tegen de verhouding in komt Simonshaven op 2-0. Er knakt iets bij GOZ.

10 minuten later valt zelfs de 3-0. De genadeklap? Er is nog een half uur te spelen. Het zal heel lastig worden.

GOZ geeft alles, brengt een aantal verse krachten in het veld en hoopt zsm de aansluitingstreffer te maken. Simonshaven trekt alles uit de kast om het spel te vertragen, de boel te frustreren en te irriteren. Ballen worden lukraak het veld uit geschoten en er is (ineens) een gebrek aan extra ballen (zodat ballen van GOZ moeten worden gebruikt)…… Gevolg: Gele kaart voor aanvoerder Mike in ’t Veld (frustratie-overtreding).

In de 75ste minuut krijgt GOZ eindelijk “loon naar werken”. Scheidsrechter Van de Weteringh wijst naar de stip na een (lichte) overtreding. Jeroen Bos krijgt hiervoor de gele kaart. Rick in ’t Veld neemt de strafschop en schiet de 3-1 binnen.

Met nog een kwartier te spelen gaan alle remmen los bij GOZ. Helaas vallen er geen doelpunten meer maar nog wel 3 gele kaarten. Vincent Verschoor, Peter Quik en Raymond Brekelmans worden genoteerd.

Als scheidsrechter Van de Weteringh na een minuut of 7 blessuretijd affluit, is het feest bij Simonshaven. Bij GOZ druipen de frustratie’s eraf.
NB. Zelfs na afloop blijft de assistent-coach van Simonshaven nog lekker “doorzuigen”……. De hoofdcoach van Simonshaven blijkt wel respect te kunnen opbrengen voor zijn tegenstander. Compliment.

Wanneer in de kleedkamer het nieuws doorkomt dat nummer 2, Pernis, heeft verloren van FBQ (en een kratje bier is geopend), wordt het verlies van vandaag (iets) sneller verwerkt. Een “off-day” vandaag, volgende week de topper tegen Pernis op ons eigen sportpark De Erve. We hebben iets recht te zetten……