GOZ - Simonshaven. Moeizame overwinning (maar die tellen ook!!!)

3271BW
MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Vandaag de 3e competitiewedstrijd van het seizoen voor GOZ. Tegenstander is Simonshaven

GOZ is het (jubileum)seizoen uitstekend begonnen. Na 3 overwinningen in de beker (voor het eerst sinds jaren “door”) werden ook de eerste 2 wedstrijden in de competitie gewonnen. Melissant (2-0) en NTVV (0-3) waren hierin de tegenstanders. Een (gedeelde) koppositie tot gevolg dus….

Vandaag dus Simonshaven. Met 1 overwinning (3-1 NTVV) en 1 nederlaag (4-0 Pernis), voorlopig, in de middenmoot.

Scheidsrechter Dias de Brito bleek de app “Van A naar Beter” nog niet geïnstalleerd te hebben op zijn telefoon. Vanwege de afsluiting van de Heinenoordtunnel (richting HW) moest hij omrijden via de Kiltunnel. Met hem nog 1000-en anderen met als gevolg file en vertraging.

Zo begon de wedstrijd (pas) om 15.00 uur.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het werd een “draak” van een wedstrijd. Simonshaven was gekomen voor een punt en GOZ had alle moeite om door de “muur van Simonshaven” te breken. Gelukkig(?) hadden we nog wel de scheidsrechter😉. Hij “strooide” met penalties en kaarten (en Sinterklaas is nog niet eens in het land😂).

In minuut 18 kreeg Simonshaven een penalty en in de 25ste minuut GOZ. Beide penalties werden onberispelijk binnen geschoten. Zo stond dus al binnen een half uur de 1-1 op het scorebord. Daarnaast toonde de scheids 8(!) gele kaarten, eerlijk verdeeld over beide ploegen.

Het was uiteindelijk GOZ dat de overwinning binnen sleepte. In de 72ste minuut was het aanvoerder, Mike in ‘t Veld, die de winnende treffer binnen tikte na een mooie aanval (assist Julian van Es) van GOZ.

Na de treffer controleerde GOZ de wedstrijd en speelde de wedstrijd beheerst uit. Een moeizame overwinning voor de mannen van trainer, Dirk Quik, en assistent, Nikki Korpel maar wel terecht en verdiend.

Met 9 uit 3 de “perfecte score”, volgende week is Pernis de tegenstander. Dat zal wederom een lastige wedstrijd worden, een gevaarlijke (& goede) tegenstander. Toch zal er met veel vertrouwen worden afgereisd naar Pernis door GOZ.