(Van onze verslaggever Dhr. K. Letskoek)

Zaterdag, 24 februari 2024

Vandaag competitieronde 13(!) in de 5e klasse D.
GOZ tegen NTVV op Sportpark De Erve in Mijnsheerenland.

De heenwedstrijd werd destijds in Nieuwe Tonge met 3-0 gewonnen door GOZ. Doelpuntenmakers: Rick Jeanson, Mike de Koning & Quinten Balk.

Op een fris sportpark trapten beide teams rond 14.30 uur af onder leiding van scheidsrechter Kucuksen. De eerste (grote) kans was direct voor NTVV, binnen 1 minuut….. Centrale verdediger, Vincent Verschoor, verspeelde de bal en gaf de nr. 7 van NTVV een vrije doortocht richting doelman Youri Bakker. Tot opluchting van alles met een GOZ-hart belandde de bal op de buitenkant van de paal. GOZ was gewaarschuwd.
Achteraf bleek dit het enige “wapenfeit” van NTVV te zijn geweest (in de 1ste helft) want hierna was het een en al GOZ wat de klok sloeg.

GOZ had het meeste balbezit, combineerde er lustig op los en creerde een aantal kleine en grote kansen. NTVV had het echter verdedigend prima voor elkaar en gaf geen krimp.

Terwijl de eerste supporters al richting de (warme) kantine liepen, lukte het GOZ, eindelijk, een bres te slaan in de verdediging van NTVV. Aanvoerder, Mike in ’t Veld, ging prima door en vanaf de achterlijn gaf hij een prima voorzet. Voor de vrijstaande Rick Jeanson was het toen een koud kunstje om de bal binnen te schieten. 1-0 in de 40ste minuut.

Een ideaal moment voor GOZ om de score te openen zo vlak voor rust.

Het werd nog mooier toen in de slotseconde van de 1ste helft Rick in ’t Veld de 2-0 kon binnen tikken nadat rechterspits, Stijn van der Linden, de bal met een gelukje bij Rick in ’t Veld kan krijgen.

Een ruststand van 2-0. Wedstrijd beslist?

Met 2 verse krachten voor GOZ werd begonnen aan de 2e helft. GOZ gaf direct vol gas. Erop en erover luidde het devies.

In minuut 53 de definitieve beslissing. Wederom is het Rick in ’t Veld die scoort. Hij staat precies op de juiste plaats als een schot geblokkeerd wordt. De rebound valt precies voor zijn voeten en zijn schot belandt in de hoek. 3-0 voor GOZ.

Hierna is de wedstrijd wel gespeeld. Het geloof in een resultaat is weg bij NTVV en GOZ hoeft niet meer zo nodig. Er wordt nu volop gewisseld en als in de 75ste minuut, invaller, Rick Wijntje de 4-0 op het scorebord zet is het helemaal klaar. Wijntje scoort uit een ouderwetse scrimmage voor het doel. Met een gelukje caramboleert zijn (mislukte) schot in de goal.

Het blijkt ook de eindstand te zijn want exact na 90 minuten fluit scheidsrechter Kucuksen voor de laatste maal vandaag.

GOZ blijft voor de 9e wedstrijd op rij ongeslagen (8x winst, 1x gelijk).

Volgende week de (lastige) uitwedstrijd tegen Simonshaven en dan de week erna…… Pernis thuis.